tag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post4956716373731089780..comments2024-03-27T22:26:01.168+01:00Comments on TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień: Ciasto na Pierogi i Jego TajemniceKasia S,http://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-86099701630939839672014-12-01T12:39:06.599+01:002014-12-01T12:39:06.599+01:00Ja do farszu na ruskie pierogi dodaję kminek w zia...Ja do farszu na ruskie pierogi dodaję kminek w ziarenkach, jak dla mnie przyprawa obowiązkowa. Pozdrawiam.<br />Zapraszam do mnie: http://skonka-gotuje.blogspot.com/<br />Skonkahttps://www.blogger.com/profile/13101558947275489691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-60167746496615874332014-11-26T20:43:10.787+01:002014-11-26T20:43:10.787+01:00a zatem mamy następne białko- MLEKO !!! :D
Dzięku...a zatem mamy następne białko- MLEKO !!! :D<br /><br />Dziękujemy za informację i serdecznie pozdrawiamy <br />TapendaKasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-91655160115750169152014-11-26T11:11:08.565+01:002014-11-26T11:11:08.565+01:00A mnie mama nauczyła robić ciasto z mąki, soli i m...A mnie mama nauczyła robić ciasto z mąki, soli i mleka z odrobiną gorącej wody bez jajek, ciasto jest miękkie i elastyczne ... robimy tak odkąd pamiętam :)Monika Pazdejhttps://www.blogger.com/profile/10098103279644458521noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-85099273584850085422014-11-25T20:41:40.975+01:002014-11-25T20:41:40.975+01:00Marzenka, pamiętałam o twoim wyborze, czytając twó...Marzenka, pamiętałam o twoim wyborze, czytając twój przepis na pierogi już w ubiegłym roku. Nasza rozmowa tydzień temu ostatecznie pozwoliła mi na uporządkowanie świata pierogów. Tak jak pisałam Ci, lubię mieć racjonalnie wytłumaczone wszystkie zjawiska. Tylko wtedy zasypiam spokojnie :) <br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br />Tapenda Kasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-41033494655577313382014-11-25T13:18:08.559+01:002014-11-25T13:18:08.559+01:00Ja kefir wybieram, ale o tym już Ci mówiłam:-) Pię...Ja kefir wybieram, ale o tym już Ci mówiłam:-) Piękna produkcja pierogowa:-) Teraz tak się zdarza, że każdy weekend mam zajęty, a tylko wtedy mogę je zrobić. pewnie dopiero na święta będę robiła:-)Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-52822917304328291792014-11-25T12:22:44.392+01:002014-11-25T12:22:44.392+01:00Ja nie dodaję jajek, a wodę dodaję gorącą :) Ależ ...Ja nie dodaję jajek, a wodę dodaję gorącą :) Ależ pojadłabym sobie takich pierożków :)wedelkahttp://kuchennewzlotyiupadki.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-89265222322954711372014-11-25T11:14:53.603+01:002014-11-25T11:14:53.603+01:00ja też dodaję do ciasta jajko i oliwę lub masło :)...ja też dodaję do ciasta jajko i oliwę lub masło :) wodę gorącą i po wyrobieniu owijam folią na czas dokończenia farszu :) <br />ps. nie wyobrażam sobie ruskich bez majeranku w farszu mmmm Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01221901090532085148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-6494799792905961042014-11-25T10:29:06.421+01:002014-11-25T10:29:06.421+01:00Oj zjadłabym. Dawno nie robiłam pierożków. Muszę s...Oj zjadłabym. Dawno nie robiłam pierożków. Muszę się za nie zabrać :-) pyszności :-)Kulinarna Maniusiahttps://www.blogger.com/profile/03892219445987529516noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-15349955931527457572014-11-25T10:14:56.367+01:002014-11-25T10:14:56.367+01:00Jak zwykle podejście metodyczne:)
ja robię różnie...Jak zwykle podejście metodyczne:) <br />ja robię różnie, raczej z masłem ale i z jajkiem i bez i z różnych mąk, za to zawsze na silikonowej macie (nawet nie mam stolnicy) i nieprzywierającym wałkiem i dzięki temu unikam podsypywania mąką. No i jak ciasto chwile odpocznie to też lepiej się zachowuje, jak nie mam na to czasu to widzę to przy trzeciej wałkowanej porcji:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-80178613457290218222014-11-25T09:43:57.232+01:002014-11-25T09:43:57.232+01:00nigdy nie dodaję jajek do ciasta na pierogi ale ka...nigdy nie dodaję jajek do ciasta na pierogi ale każdy ma swój sprawdzony przepis:) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-2389673909131387452014-11-25T08:17:17.403+01:002014-11-25T08:17:17.403+01:00Ja jajka nie dodaję, ale właśnie olej. I gorącą wo...Ja jajka nie dodaję, ale właśnie olej. I gorącą wodę :)<br />Ruskie będą w weekend :)aluchahttps://www.blogger.com/profile/15697311080887364450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-23323504794554866012014-11-25T06:04:58.231+01:002014-11-25T06:04:58.231+01:00Ja oprócz jajka dodaję też trochę oleju. I najważn...Ja oprócz jajka dodaję też trochę oleju. I najważniejsze - do ciasta wlewam wrzątek, a nie letnią wodę. Wtedy mam gwarancję, że ciasto mi się nie rozerwie i będę mogła rozwałkować je na papier. A pierogi lubimy jak najcieńsze. Inspirowane Smakiemhttp://www.inspirowanesmakiem.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-7041722574040765422014-11-25T02:44:27.645+01:002014-11-25T02:44:27.645+01:00Mniam, aż mi ślinka pociekła :)Mniam, aż mi ślinka pociekła :)My culinary arthttps://www.blogger.com/profile/05472130485781961382noreply@blogger.com