tag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post6567564858061872380..comments2024-03-27T22:26:01.168+01:00Comments on TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień: Strudel z Jabłkami. Apfelstrudel Kasia S,http://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-74323017073899869852015-01-18T13:09:26.512+01:002015-01-18T13:09:26.512+01:00Piotrze, to proste, twoi znajomi mają profile na F...Piotrze, to proste, twoi znajomi mają profile na FB i pewnie przeczytali że nosisz się z zamiarami zrobienia strudla :D Nie mogli przegapić takiej gratki. Cieszymy się, że przepis przypadł Wam do gustu. Okazuje się, że kuchnia austriacka ma też swoje perełki kulinarne. <br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br />Tapenda Kasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-38506440602264440282015-01-17T21:12:30.320+01:002015-01-17T21:12:30.320+01:00Tak jak się obawiałem, dziś na fali nieodpartego ł...Tak jak się obawiałem, dziś na fali nieodpartego łakomstwa, zrobiłem apfelstrudel z kremem waniliowym. Nie przeczę że, zapachy rozniosły się po całym domu, ale jak zwabiły rzadko nas odwiedzających znajomych , mieszkających 5 km. dalej - nie wiem ! Summa summarum pozostało ledwo co a jutro musi być jeszcze coś do przedpołudniowej kawy i popołudniowej herbaty ! Teraz przymierzam się do następnych Waszych przepisów . Pozdrawiam serdecznie. Piotr PS Małżonka zaopiniowała wypiek pozytywnie :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16865875718569679754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-30559488751516280582014-11-16T00:59:45.283+01:002014-11-16T00:59:45.283+01:00Witam,
jabłka nie są podgrzewane, są pokrojone i ...Witam, <br />jabłka nie są podgrzewane, są pokrojone i wymieszane ze wskazanymi składnikami. Jeśli się dobrze domyślam chodzi Pani/ Panu o płyny, czyli wino + sok jabłkowy powstające w wymiku macerowania. Tak jak słusznie Pan/Pani zauważyła, należy je oddzielić od owców. <br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br />Tapenda Kasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-32731052257019558622014-11-15T14:40:41.541+01:002014-11-15T14:40:41.541+01:00Zaczynam go robić, ale mam pytanie czy nie powinno...Zaczynam go robić, ale mam pytanie czy nie powinno się trochę "odparować" jabłek? czy nie popłyną podczas pieczenia?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-25482753086061921892014-10-04T00:58:30.723+02:002014-10-04T00:58:30.723+02:00To już kwestia uznaniowa. Zgaduję, że chodzi Pani/...To już kwestia uznaniowa. Zgaduję, że chodzi Pani/ Panu o to, czy ciasto jest lepsze zaraz po upieczeniu, czy po " przegryzieniu" Słodkośc jest doskonała w dniu pieczenia, po zamrożeniu i odmrożeniu, oraz po schłodzeniu w lodówce. Ciasto nie zawiera chemicznych ulepszaczy, co oznacza, że nie więdnie. <br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br />Tapenda Kasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-68005282915805653472014-10-03T18:35:52.774+02:002014-10-03T18:35:52.774+02:00Mam pytanie: lepiej jest strudel podać od razu czy...Mam pytanie: lepiej jest strudel podać od razu czy lepiej na drugi dzień?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-48407761667619199262014-09-30T20:43:20.082+02:002014-09-30T20:43:20.082+02:00Serdecznie dziękujemy za informację. Zapewne ta op...Serdecznie dziękujemy za informację. Zapewne ta opinia pozwoli uwierzyć, że 3 fakultetów z "przedmiotu strudel" nie trzeba skończyć, aby takie cudo zrobić :D<br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br />TapendaKasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-69067407209338985312014-09-30T17:27:33.869+02:002014-09-30T17:27:33.869+02:00Zrobiłam i wyszedł niewiarygodnie dobry i niewiary...Zrobiłam i wyszedł niewiarygodnie dobry i niewiarygodnie ładny :)<br />Dziękuje za świetny przepis , kolejny juz :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-13611703421825979922014-09-25T15:10:06.884+02:002014-09-25T15:10:06.884+02:00Ależ piękny!
Od dawna mi się marzy, ale wydaje mi ...Ależ piękny!<br />Od dawna mi się marzy, ale wydaje mi się przerażająco wręcz trudny...ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-63805177546781017112014-09-25T13:42:42.989+02:002014-09-25T13:42:42.989+02:00Ależ smakowicie wygląda! Ja zawsze robię pierwszą ...Ależ smakowicie wygląda! Ja zawsze robię pierwszą metodą :)RedHeadhttps://www.blogger.com/profile/03710466468320057058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-82961669587406737602014-09-25T09:06:57.230+02:002014-09-25T09:06:57.230+02:00Mniam, uwielbiam! Fantastycznie upieczone!Mniam, uwielbiam! Fantastycznie upieczone!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-57907949446403744882014-09-25T08:24:16.867+02:002014-09-25T08:24:16.867+02:00mogłabym go jadać codziennie:) boski!:Dmogłabym go jadać codziennie:) boski!:DAntenkahttps://www.blogger.com/profile/06699237142547905321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-64573125023333276722014-09-25T08:17:30.298+02:002014-09-25T08:17:30.298+02:00Nigdy jeszcze go nie zrobiłam i to był błąd. Muszę...Nigdy jeszcze go nie zrobiłam i to był błąd. Muszę to nadrobić, bo Wasz wygląda fantastycznie :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-49533849075256304822014-09-25T07:54:31.315+02:002014-09-25T07:54:31.315+02:00MISTRZOSTWO ŚWIATA !! TEŻ BYM CHCIAŁA ŻEBY MNIE S...MISTRZOSTWO ŚWIATA !! TEŻ BYM CHCIAŁA ŻEBY MNIE SIĘ TAK UDAŁ ;)) MOŻE KIEDYŚ SIĘ ODWAŻĘ;WYGLĄDA NIEZWYKLE INSPIRUJĄCO...ZAPRASZAM NA KOKOSOWY JABŁECZNIK:POZDRAWIAM<br />http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/09/jabecznik-z-kokosem.htmlGotuje na co dzieńhttps://www.blogger.com/profile/16675110292369329548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-89969739346678157762014-09-25T07:44:11.801+02:002014-09-25T07:44:11.801+02:00Jeszcze się nie odważyłam ale jak widzę jak Wam sp...Jeszcze się nie odważyłam ale jak widzę jak Wam sprawnie to poszło to przemyśle sprawę:)Mątewkahttps://www.blogger.com/profile/13085069863653831254noreply@blogger.com