tag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post8967682916062832260..comments2024-03-27T22:26:01.168+01:00Comments on TAPENDA Przepisy Kulinarne na każdy dzień: Oryginalna Piadina RomagnolaKasia S,http://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-48960284828120463132015-06-27T15:09:42.773+02:002015-06-27T15:09:42.773+02:00Fajny pomysł!Fajny pomysł!Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-22484728814784451592015-06-24T23:02:09.184+02:002015-06-24T23:02:09.184+02:00pomacałam opakowanie piadiny w tej sieci-mrugnęłam...pomacałam opakowanie piadiny w tej sieci-mrugnęłam okiem i uśmiechnęłam się sama do siebie ;) <br />Potem sciągnęłam z półki tej sieci salami, szynkę, bo akurt tydzień włoski był, potem włożyłam do koszyka kwaśną śmietanę i tuż przed kasami jeszcze ścięgnęłam z półki czerowne wytrawne wino. Wróciłam do chaty zanurkowałam w zamrażarce w poszukiwaniu kulek....<br /><br />Piadiny nie roluje się. Składa się ją na pół lub kroi się / rwie na 2 części pomiędzy które wkłada się zazwyczaj składniki o których piszę, czyli produkty rodem z "Grubej Bolonii". Na autostradzie we Włoszech w "autogrillach" (CPN-ach) z pewnością wpadnie ci w oko piadina pełna włoskich dobroci. Przed podaniem podgrzeją Ci ją w elektrycznym grillu. Jeśli w środku będzie też ser, to stanie się on super ciągnący, ciepły, a ty się rozpłyniesz i przewrócisz oczy tak, że tylko białka będą widoczne. Tak czy owak to będzie piadina przemysłowa, której honor będzie ratować tylko nadzienie. Piadinę którą prezentujemy, uraczysz się w budkach z piadinami, w każdej lepszej kanjpie w rejonnie Bolonii lu w domu. <br />Jestem absolutnym fanem nutelli, ale nigdy ani nie zamówiałam, ani nie posamrowałam piadiny Nutelli. Wg mnie to profanacja jednego i drugiego składnika ;)<br /><br />Piadina, to temat rzeka, szczytem hedonizmu jest sfogliata- oł jes ! :D<br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br />Tapenda Kasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-52654959892069631912015-06-24T15:14:21.225+02:002015-06-24T15:14:21.225+02:00No ostatnio właśnie widziałam te placki w jednej z...No ostatnio właśnie widziałam te placki w jednej z sieci sklepów i zastanawiałam się jak smakują. A tu proszę można nawet zrobić z Waszego przepisu:-) A czym nadziewacie?Marzenahttps://www.blogger.com/profile/05624140287961462298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-57526061660326417582015-06-24T13:03:35.675+02:002015-06-24T13:03:35.675+02:00Brzmi i wygląda baaardzo zachęcająco :)Brzmi i wygląda baaardzo zachęcająco :)aluchahttps://www.blogger.com/profile/15697311080887364450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-12268135095322305912015-06-24T10:01:00.796+02:002015-06-24T10:01:00.796+02:00Ale super! Pycha!Ale super! Pycha!Kamilahttps://www.blogger.com/profile/06748703342069541282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6055076742725098824.post-22043161765694874582015-06-24T09:14:32.755+02:002015-06-24T09:14:32.755+02:00Uwielbiam takie podpłomyki, są świetne na zakąskę ...Uwielbiam takie podpłomyki, są świetne na zakąskę :)Magda C.http://www.brulionspadochroniarza.plnoreply@blogger.com