Zaopatrzywszy się w dobry gatunek mięsa, nie sposób nie zrobić
z nich steki. Poniżej przepis na stek podany z wyrazistym sosem wykonanym na
bazie sera pleśniowego.
Składniki:
- 2 steki z polędwicy wołowej, wysokość ok. 3-4 cm
- 70 g sera pleśniowego typu gorgonzola
- ok. 100 ml chudego mleka
- czarny mielony pieprz do smaku
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Z takimi dodatkami to ja rozumiem! Pycha!
OdpowiedzUsuńmmm.. podoba mi się.
OdpowiedzUsuńba, za mało powiedziane. świetny przepis!
i macie piękny termometr :]
już sobie wyobrażam ten smak:D:D:D poezja z takimi dodatkami:D
OdpowiedzUsuńSatysfakcja gwarantowana !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Mniami, uwielbiam steki :) Z takim sosem musiało smakować bosko :)
OdpowiedzUsuńAleż uczta, choć ja wolałabym medium well;-) A sosik boski:-)
OdpowiedzUsuńZ Panem Stekiem i jego koleżanką Gorgonzollą chętnie się przywitam :-) Tak myslę, że chyba zapowiadają się w gości na przyszły weekend ;-)
OdpowiedzUsuńSerdeczne pozdrowienia!
Dobre rzeczy jecie dzisiaj:) aż mam smaka... Sos uwielbiam, dodaje jeszcze rozkruszony rozmaryn. Uwielbiam Wasz obiad.
OdpowiedzUsuń