środa, 4 września 2013

Carpaccio z łososia II. Przepis krok po kroku.





Łosoś to bardzo wdzięczna ryba, która znakomicie sprawdza się w carpaccio. Nie pierwszy raz wykorzystujemy łososia do przygotowania zimnej przystawki, i zapewne nie będzie to ostatni raz, gdyż zawsze całość wzbudza nasz zachwyt. 
Tę wersję carpaccio wykonałyśmy na facebooku w naszym cyklu ” Kochamy piątki – gotujemy na żywo” Jeśli ktoś ma ochotę w piątki gotować razem z nami, zapraszamy do pulubienia naszego fanpaga, szczególnie, że proponujemy zawsze innowacyjne propozycje.
A wracając do carpaccio.  To jedno z tych dań, które spróbujesz i chcesz więcej. Fantastyczne połączenie doprawionego surówego łososia, jabłka ( Granny Smith) czerwonego grejfriuta, cienkich jak pergamin pałtków cebuli i pistacji. Całość  zwięczona pudrowym dressingiem, uzyskanym dzięki szczypcie (większej) cynamonu. Prawdziwa delicja, na piękny wieczór w gronie serdecznych przyjaciół. Polecamy.


Składniki:

  • świeży filet z łososia- ilość wg potrzeb
  •  cytryny- 2 sztuki 
  •  grejfruit- 1 sztuka
  •  jabłko ( Granny Smith)- 1 sztuka 
  •  czerowna cebula – 1 mała sztuka
  •  pistacje- kilka sztuk 
  •  czarny mielony pieprz
  •  sól gruboziarnista


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ



7 komentarzy:

  1. Ojeju jak to ładnie wygląda:) Fajny pomysł z tym cynamonem;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowite, pyszne składniki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. prezentuje się wyśmienicie :) nabrałam ochoty :D pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Znakomite i całkiem łatwe, najwięcej zabawy z krojeniem - trzeba naostrzyć noże :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo sugestywne zdjęcia. Bardzo smacznie to prezentujecie. Czuję, jakbym jadła te pyszności

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękujemy, że do NAs wpadliście

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń