piątek, 30 stycznia 2015

Gnocchi Dyniowe z Tuńczykiem




Zapraszamy na inspirujący przepis na gnocchi dyniowe w aromatycznym sosie z tuńczykiem. Przepis jest niezwykły, składają się na niego domowe gnocchi wykonane z ziemniaków i puree z dyni, z domieszką gałki muszkatołowej i szczypty cynamonu oraz sos o delikatnej nucie morza uperfumowany tymiankiem, białym winem, złamany ostrymi kaparami z wkładką w postaci kawałków tuńczyka.   
 



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ



Składniki:

  • gnocchi dyniowe- 250 g
  • tuńczyk- 80 g
  • czosnek- 2 ząbki
  • fileciki anchois- 4 sztuki
  • tymianek- 1 gałązka
  • kapary- 1 łyżeczka
  • czarne oliwki- kilka sztuk
  • białe wino- 100 ml
  • oliw EV- 50 ml  
  • woda- 100 ml
  • płatki chilli - opcja
  • czarny pieprz- do smaku
  • natka pietruszki- 1 łyżeczka

4 komentarze:

  1. ten przepis zdecydowanie wypróbuję w weekend:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dyniowe to zdecydowanie moje ulubione, z tym towarzystwem musi smakować wybornie! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny blog!
    Robiłam gulasz z białą kiełbasą i grzybami z Pań przepisu i wyszedł świetny (ja, jako zwolenniczka ostrego, doprawiłam go jeszcze peperoncino).

    Niestety trochę męczące jest przewijanie dużej 'ilości' strony, aby móc dotrzeć do kolejnego przepisu. Czy nie ma możliwości przekierowywania z głównego przepisu/obrazka do całości, żeby strona główna była bardziej czytelna?

    Pozdrawiam!
    Magda

    OdpowiedzUsuń
  4. Magda, niestety na ten moment nie mamy jeszcze rozwiązania.

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń