środa, 16 października 2013

Dorsz w Pomarańczach



Dorsz w pomarańczach, to kolejna nasza propozycja dla przygotowania bardzo smacznego dorsza. Są przepisy w których wszystko gra, tak od A-Z, i ten przepis to jeden z nich- pomarańcza na górze i pomarańcza na dole, po środku ryba i masło, a w tle tymianek. Jako dodatek przygotowałyśmy pieczone ziemniaki z rozmarynem, w planach mamy powtórzyć te delicję z polentą- z pewnością obroni z sukcesem- mamy do tego nosa :)

Na szczególną atencję zasługuję kruszonka składająca się z ciabatty, startej skórki pomarańczy oraz tymianku- jest zachwycająca. 

Składniki:
  • filety dorsza- użyto plędwiczek- 150 gr
  • ciabatta- 2-3 kromki
  • tymianek- 1 gałązka ( świeży lub mrożony)
  • pomarańcza- 1 sztuka
  • masło- wg uznania ( lepiej więcej niż mniej)
  • oliwa EV - kilka kropel
  • sól do smaku 

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ

9 komentarzy:

  1. świetna ryba!:) przyrządzę taką mężowi, bo od dawna jakaś ciekawa ryba za nim chodzi:) ta będzie idealna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale zapach...mmm a smak!!!! :)
    Smaczny przepis!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentuje się niezwykle elegancko, pasuje na każdą okazję:-) Pycha:-)! Pozdrowionka:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. u nas, z uwagi na działające sito cenzury, nie przechodzą przepisy, pod którymi nie podpisujemy się obiema rękami !

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  5. Dziękujemy, że Nas odwiedziliście ! :)


    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  6. dzisiaj własnie robie tego dorsza.wszystkie składniki posiadam , zaraz musi pojawić się ochota na zrobienie dopiję tylko kawę i zabieram się do pracy pozdrawiam życzę miłej niedzieli halina

    OdpowiedzUsuń