sobota, 30 listopada 2013

Filety z kurczaka zawijane w szynce


Krucha i aromatyczna szynka sprawia, że kurczak pozostaje delikatny i soczysty. 
Zapraszamy !




SKŁADNIKI:
4 filety z piersi kurczaka
8 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
Przyprawy: sól, pieprz, czerwona słodka papryka, suszony rozmaryn, suszony czosnek
warzywa (mogą być " Warzywa z patelni")
olej do smażenia mięsa




Każdy kawałek obtaczamy w wymieszanych przyprawach





Tak przygotowane filety smażymy na zloty kolor z obu stron)


 

Warzywa przygotowujemy według przepisu na opakowaniu lub: na dwóch łyżkach 
oliwy  podsmażamy je i lekko dusimy. A następnie wykładamy do żaroodpornego naczynia.


  Wykładamy i pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie każdy kawałek filetu zawijamy w 
dwa plastry szynki





 i układamy na przygotowanych warzywach.



Przykrywamy folią i wstawiamy na ok. 20 minut do piekarnika, 
temp.180 stopni Celsjusza.




 Smacznego !!!






6 komentarzy:

  1. Bardzo nie lubię tych mrożonych warzyw. Ze świeżymi, przygotowanymi samemu będą znacznie lepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ojoj! jak ładnie zmieniłyście nagłówek :]
    pyszny kurczak!

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie jedzonko lubie..... I to bardzo! A wy w tych czapkach wygladacie bosko i calkiem juz swiatecznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mogę się wprowadzić do Waszej kuchni :)?

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak pięknie, łopatologicznie pokazana instrukcja:-) Lecę spać, bo zaraz zacznie mi w brzuchu burczeć, poza tym jeszcze Mikołaj do mnie nie przyjdzie, jak mnie w łóżku nie będzie;-)

    OdpowiedzUsuń