środa, 11 grudnia 2013

Mus z Białej Czekolady




W konkursie popularności mus z białej czekolady przegrywa z musem czekoladowym, w sensie tym brązowym. Nie trzeba szukać zbyt daleko przykładów, mnie samej na hasło MUS,  przychodziły do głowy wszystkie czekolady świata, a dopiero na samym końcu biała czekolada. Od teraz to się zmieni. Proponujemy MUS z białej czekolady, przetestowany, pyszny, fantastyczny, taki " dmuchany", czyli właśnie taki, jaki powinien być mus. Absolutnie zjawiskowy, jego zrobienie to łatwizna, i tylko 3 składniki. 

Wracając jeszcze na moment do kwestii czekolady; chyba cały internet wie, że uwielbiam nutellę, czyli nutelkę, i mało czekoladowych rarytasów mnie rusza, do tego stopnia, że kiedy przygotowywałam mus z białej czekolady, nawet mi nie przeszło przez myśl, aby uczknąć choć kosteczkę czekolady. 
Przed napełnieniem pucharków, instynkt kazał mi sprawdzić smak masy.  Powiem szczerze-  czad. 

Reszta białej czekolady leży do tej pory w szafce i czeka...., po musie, z kolei, nie ma już dawno śladu.

Zapraszamy na przepis. 

Składniki:
  • śmietana 30% -320 ml
  • biała czekolada- 150 g
  • żelatyna w płatkach- 5 g ( 3 płatki) 

Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ


15 komentarzy:

  1. rewelacja ale musi być pyszny taki deser:)

    OdpowiedzUsuń
  2. MUSzę zrobić koniecznie ten MUS...;) już mam w głowie ciacho z jego udziałem ;)
    Pozdrówki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Liczę na to, bo u mnie wiesz, jak jest ;)

      Pozdrawiam Kasia

      Usuń
  3. Chyba zaraz zjem ekran ! Wygląda tak bajkowo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale to musi być pyszne :) i świetne zdjęcia, tak poza tym ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Łał, wygląda bosko :) I ta konsystencja - wygląda jak chmurka :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zachęcamy do wypróbowania przepisu, jest warty " zachodu" !
    Dziękujemy, że do NAs wpadliście :D

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  7. Było pyszne! Jeszcze raz dziękuję za możliwość degustacji :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecamy się na przyszłość ;)

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  8. a zamiast żelatyny w płatkach ile proszkowanej należałoby użyć ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miałyśmy już takie pytanie, i powiemy tak: niestety nie jest nam znany przelicznik płatka żelatyny na żelatynę w proszku. Producenci jej nie podają. Możemy pomóc jednak tak: w RP żelatnę w płatkach oferuje marka dr. oetker.
      Bardzo wygodny produkt. Z pewnością jeszcze sie u nas pojawi.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  9. Uwielbiam takie czekoladowe desery i na pewno wypróbuję przepis :). Mus czekoladowy jest jednym z moich ulubionych. Ja natomiast przyrządzam go z karmelowej czekolady wg. przepisu podanego na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/. Polecam szczerze wszystkim wielbicielom czekolady :).

    OdpowiedzUsuń