środa, 22 lipca 2015

Szybkie ciasto z brzoskwiniami



Zapraszamy dziś na przepis na ciasto pełne owoców brzoskwiń, brzoskwiniowego aromatu oraz aromatu skórki cytrynowej. Do wykonania ciasta zostały użyte świeże i pachnące brzoskwinie wypatrzone na straganie z owocami. W ciepły i letni dzień, dojrzałe owoce brzoskwiń potrafią tak skutecznie omotać wszystkie zmysły, że ich nabycie oraz dodanie do ciasta jest niemalże obowiązkowe; w każdym razie naprawdę trudno odmówić sobie tej przyjemności. Ciasto brzoskwiniowe według tego przepisu należy do kategorii ciast bardzo łatwych i szybkich do wykonania. Jego przygotowanie zabiera około 15 minut. Potem tyko 40 minut pieczenia i tyleż samo czekania aż ciasto przynajmniej choć trochę przestygnie. Wreszcie konsumpcja. Trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia, aby po spróbowaniu pierwszego kawałka nie kontynuować jedzenia. Serdecznie polecamy i zapraszamy na szczegóły przepisu.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ,




Składniki: *
  • brzoskwinie- 400 g
  • cukier- 160 g
  • jajka- 3 sztuki
  • kefir- 200 ml
  • mąka pszenna typ 450- 250 g
  • olej słonecznikowy- 60 ml
  • proszek do pieczenia- 16 g
  • skórka z cytryny- 1 sztuka
  • sól- szczypta
*tortownica o średnicy 24 cm

9 komentarzy:

  1. Pyszne ciacho, takie szybkie najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zniknęło na pewno bardzo szybko! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam ten typ ciasta, właśnie latem - na jogurcie, kefirze lub maślance, wychodzą takie mięciutkie i delikatne :) I koniecznie pełne owoców!

    OdpowiedzUsuń
  4. musze sprawdzic jak smakuje, jak wroce...

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne i bardzo proste ciasto. Mniam ...

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie szybkie i nieskomplikowane ciasta:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajne ciacho, bardzo lubię brzoskwinie pod każdą postacią. Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciasto bajka, na letnie dni w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń