Zapraszamy dziś na przepis na ciasto pełne owoców brzoskwiń,
brzoskwiniowego aromatu oraz aromatu skórki cytrynowej. Do wykonania ciasta
zostały użyte świeże i pachnące brzoskwinie wypatrzone na straganie z owocami. W
ciepły i letni dzień, dojrzałe owoce brzoskwiń potrafią tak skutecznie omotać
wszystkie zmysły, że ich nabycie oraz dodanie do ciasta jest niemalże
obowiązkowe; w każdym razie naprawdę trudno odmówić sobie tej przyjemności.
Ciasto brzoskwiniowe według tego przepisu należy do kategorii ciast bardzo
łatwych i szybkich do wykonania. Jego przygotowanie zabiera około 15
minut. Potem tyko 40 minut pieczenia i tyleż samo czekania aż ciasto
przynajmniej choć trochę przestygnie. Wreszcie konsumpcja. Trzeba mieć naprawdę
dużo samozaparcia, aby po spróbowaniu pierwszego kawałka nie kontynuować
jedzenia. Serdecznie polecamy i zapraszamy na szczegóły przepisu.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ,
Składniki: *
- brzoskwinie- 400 g
- cukier- 160 g
- jajka- 3 sztuki
- kefir- 200 ml
- mąka pszenna typ 450- 250 g
- olej słonecznikowy- 60 ml
- proszek do pieczenia- 16 g
- skórka z cytryny- 1 sztuka
- sól- szczypta
Pyszne ciacho, takie szybkie najlepsze :)
OdpowiedzUsuńZniknęło na pewno bardzo szybko! Pycha!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten typ ciasta, właśnie latem - na jogurcie, kefirze lub maślance, wychodzą takie mięciutkie i delikatne :) I koniecznie pełne owoców!
OdpowiedzUsuńmusze sprawdzic jak smakuje, jak wroce...
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo proste ciasto. Mniam ...
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie szybkie i nieskomplikowane ciasta:)
OdpowiedzUsuńFajne ciacho, bardzo lubię brzoskwinie pod każdą postacią. Serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńciasto bajka, na letnie dni w sam raz :)
OdpowiedzUsuńsalt likit
OdpowiedzUsuńsalt likit
heets
canlı sex hattı
https://girisadresi.info/
WYFY60