To już raczej ostatni znany nam sposób na przygotowanie omletu, czy jak kto woli, frittaty. Do tej pory pokazałyśmy, jak go przygotować w PAPILOTACH, w FOREMCE do muffinów, w TORTOWNICY. Teraz przyszła kolej na piekarnik.
Dodatków do przygotowania omletów jest praktycznie nieskończona ilość, i każde połączenie się sprawdzi. Musimy jednak powiedzieć, że najsmaczniejsze frittaty wychodzą z tego, co pozostanie w lodówce, w ilości z którą tak dokładnie nie wiadomo co zrobić. Na przykład mogą to być makarony z poprzedniego dnia, skrawki wędlin, pieczone ziemniaki itd.
Składniki *
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
- jajka- 5 sztuk
- ziemniaki- 4 sztuki
- szpinak- garść
- parówki- 2 sztuki
- parmezan- starty ,4 łyżki
- oliwa EV- wg potrzeb
- sól i czarny mielony pieprz do smaku.
Doskonale! Lubię takie kombinacje!
OdpowiedzUsuńale pychota! ja również podzielam zdanie, że najlepsze rzeczy wychodzą po porządkach w lodówce:D:D:D
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda! Uwielbiam takie pyszne porządkowanie lodówki ;)
OdpowiedzUsuń