Od dawna " chodziła" nam po głowie idea zrobienia czegoś EXTRA z użyciem ciasta francuskiego. Przyszło olśnienie i oto rezultat * :
* jeśli by się zająć tylko pieczeniem, a nie pieczeniem i robieniem zdjęć, torcik byłby wyższy, a
tak jest niższy, bo białka podczas sesji zdążyły nieco " siąść :)
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Składniki:
-
gotowe
ciasto francuskie
-
2
ziemniaki
-
1
czerwona cebula
-
4
jajka
-
3
łyżki parmezanu
-
1
łyżka mąki
-
ok.
30 ml mleka
-
1 łyżeczka natka
pietruszki
-
1
gałązka tymianku ( świeży lub mrożony)
-
sól
i czarny mielony pieprz do smaku
-
oliwa
EV- ok. 3 -4 łyżek
.
Fritata tata rata :-) tak sobie śpiewam, ja coś pysznego pojawia się na widoku. Ja tam nie zauważyłam, żeby coś 'siadło', ale w sumie to bez okularów tu oglądam.... :-P
OdpowiedzUsuńsiadło, siadło :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Świetny pomysł z tym nadzieniem, bo znałam wersje z cukinia i bez ciasta.... Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńfritatta komponuje się chyba ze wszystkim.
UsuńNic nas nie powstrzymuje, aby do niej dołożyć również cukinię
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
fantastyczna!:)
OdpowiedzUsuńPyszności:-), uwielbiam takie połączenia:-)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie i ziemniaki? Fajny pomysł, aż muszę wypróbować:-) Wygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńz Pyrlandii jesteśmy, a to zobowiązuje, a pyrki zaprzątają cały czas nasze głowy :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Wygląda cudnie ! Połączenie smaków tak jak lubię
OdpowiedzUsuńwygląda niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńDziękujemy, że znów do nas wpadliście.
OdpowiedzUsuńpolecamy się na przyszłość !
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda