Świetna propozycja weekendowego śniadanka.
Smakuje wspaniale na gorąco, ciepło,
a także zimno - omlety z cukinią.
Zapraszamy!
Składniki:
150 g startej na grubych oczkach cukinii
6 jaj
4-5 sztuk pomidorków koktajlowych
garść pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
sól, pieprz do smaku
DODATKOWO:
papilotki lub blacha z otworami do muffinek
SPOSÓB WYKONANIA:
przygotowujemy papilotki
rozbijamy jajka ...
za pomocą rózgi chwilę ubijamy je...
a następnie dodajemy startą na grubych oczkach cukinię i pokrojony
w kostkę wędzony boczek
wszystko mieszamy... solimy i dodajemy pieprzu...
kroimy pomidorki w kostkę i dodajemy do całości.
Znowu mieszamy wszystko...
i wykładamy do papilotek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika
(180 stopni termoobieg) na ok.25 minut.
Smacznego !
wczoraj byłam w kanjpie na taps, ale porażka.
OdpowiedzUsuńBiorą się za sepie, krewetki i inne takie tam, ale najwidoczniej nie mają pojęcia co z nimi zrobić, tfuuu !!
A wystarczyło by zrealizować przepis na takie np. omleciki.
Szkoda, że nie czytają tego bloga :D
Pozdrawiam
Kasia
trochę inny omlet od tego, który wczoraj miałam na obiad;)
OdpowiedzUsuńrewelacyjne mini omleciki:) nie wpadłabym na taki pomysł:)
OdpowiedzUsuńAle kolory:) smakowita propozycja. Ja też coś muszę zrobić z moją cukinią.
OdpowiedzUsuń