niedziela, 3 listopada 2013

Omlety z cukinią



Świetna propozycja weekendowego śniadanka. 
Smakuje wspaniale na gorąco, ciepło, 
a także zimno - omlety z cukinią.
Zapraszamy!


Składniki:

150 g startej na grubych oczkach cukinii
6 jaj
4-5 sztuk pomidorków koktajlowych
garść pokrojonego w kostkę boczku wędzonego
sól, pieprz do smaku

DODATKOWO:
papilotki lub blacha z otworami do muffinek 




SPOSÓB WYKONANIA:

przygotowujemy papilotki


rozbijamy jajka ...


za pomocą rózgi chwilę ubijamy je...


a następnie dodajemy startą na grubych oczkach cukinię i pokrojony
 w kostkę wędzony boczek


wszystko mieszamy... solimy i dodajemy pieprzu...

 
kroimy pomidorki w kostkę i dodajemy do całości. 
Znowu mieszamy wszystko...


i wykładamy do papilotek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 
(180 stopni termoobieg) na ok.25 minut.
 
   
Smacznego !




4 komentarze:

  1. wczoraj byłam w kanjpie na taps, ale porażka.
    Biorą się za sepie, krewetki i inne takie tam, ale najwidoczniej nie mają pojęcia co z nimi zrobić, tfuuu !!
    A wystarczyło by zrealizować przepis na takie np. omleciki.
    Szkoda, że nie czytają tego bloga :D

    Pozdrawiam
    Kasia

    OdpowiedzUsuń
  2. trochę inny omlet od tego, który wczoraj miałam na obiad;)

    OdpowiedzUsuń
  3. rewelacyjne mini omleciki:) nie wpadłabym na taki pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale kolory:) smakowita propozycja. Ja też coś muszę zrobić z moją cukinią.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...