Pozytywnym aspektem procesu globalizacji jest to, że na nasze stoły trafiają co rusz nowe zagraniczne potrawy. Tak się szczęśliwie składa, że sałatka coleslaw, z uwagi popularność w Polsce kapusty, bardzo szybko się u nas zadomowiła.
Nie ma określonej receptury na sałatkę coleslaw. Zazwyczaj wykonuje się ją z białej, czasem również czerwonej kapusty. Dodaje się marchew i cebulę. Miłośnicy słodszego smaku dodają kawałki ananasa, z kolei osoby, które sałatkę traktują jako samodzielne danie lubią dodać również gotowane jajko.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- biała kapusta- 1/4 główki
- marchew- 2 sztuki
- majonez- 2 łyżki
- ocet jabłkowy- 2 łyżki
- cytryna - 2 łyżki
- cukier- do smaku
- natka pietruszki- 1 łyżka
- cebula - 1 sztuka
- sól i pieprz do smaku
Pyszna surówka:-) Kasiu, w składnikach nie ma musztardy, a widzę, że ją dodajesz;-)
OdpowiedzUsuńMarzenka, ja nie jestem Talibem. Z musztardą jest okejs :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapednda