Proponujemy fasolkę po bretońsku. Nasza wersja
fasolki po bretońsku nie będzie różnić się w żaden szczególny sposób od wszystkich
innych przepisów. Fasolka po bretońsku
to klasyk kuchni polskiej, co oznacza, że danie jest idealne i nie ma uzasadnienia aby dokonywać zmian, skoro wszystkim smakuje przepis w postaci, który ukształtował się przez ostatnie dziesięciolecia. Opowiemy
Wam jak przygotowujemy naszą wersję klasycznej fasolki po bretońsku.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- fasola- 1kg
- kiełbasa- 300 g
- wędzony boczek- 200g
- cebula- 3 sztuki
- olej- wg potrzeb
- liść laurowe- 5 sztuk
- ziele angielskie- 4 sztuki
- pieprz ziarna- 7 sztuk
- pieprz mielony i sól- do smaku
- majeranek- 1 łyżka
- słodka papryka- 1 łyżeczka
- koncentrat pomidorowy- 2 łyżki lub do smaku
Mniam pycha. Taka fasolka chodzi za mną od kilku dni :-)
OdpowiedzUsuńPychotka ;)
OdpowiedzUsuńWiedziałam, że o fasolkę po bretońsku chodzi;-) Już zawsze będzie mi się kojarzyła z czasami studenckimi i mieszkaniem w akademiku. Jak każdy "Słoik" przywoziłam na przeżycie we Wrocławiu;-) Narobiłyście mi ochoty:-) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńPycha! Kasiu narobiłaś mi smaka! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń