Uszka z grzybami powinny mieć kształt ucha a w zasadzie małżowiny usznej. Przyglądam się swoim surowym uszkom i stwierdzam, że jakbym się nie starała, moje upodobania, w myśl zasady- mało ciasta, dużo farszu, powodują, że wychodzą mi zawsze napęczniałe farszem "grubasy", które jakimś cudem w czasie gotowania przemieniają się w prawdziwe ucha w kształcie małżowiny. Ewidentnie jest to sekret uszek z grzybami.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Składniki na ciasto: *
- mąka typ 450/500- 250 g
- jajko- 1 sztuka
- woda- 200 ml
- sól- do smaku
- suszone grzyby- 2 garści
- bułka tarta- 3 łyżki lub wg potrzeb
- cebula- 1 sztuka
- olej- 5 łyżek
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- jajko- 1 sztuka ( opcja)
Jakie idealne! Tak pracowicie przygotowane, pycha!
OdpowiedzUsuńTo my bułki do farszu nie dodajemy. Ja we wtorek będę robić:-)
OdpowiedzUsuńMuszę sobie zażyczyć na prezent maszynkę do makaronu;-)
Usuńproponuje cebulke smazyc na masle, farsz jest subtelniejszy, grzyby zawsze smaze na masle.
OdpowiedzUsuńprzyznaję, że cebula smażona na maśle inaczej smakuje. Warto wypróbować !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Wygladaja znakomicie. Troszke sie trzeba pobawic przy lepieniu ale dla tkiego smaku warto ;)
OdpowiedzUsuńŚwięta są raz w roku. Faktycznie warto :)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda