Zapraszamy na inspirujący przepis na gnocchi dyniowe w
aromatycznym sosie z tuńczykiem. Przepis jest niezwykły, składają się na niego domowe gnocchi
wykonane z ziemniaków i puree z dyni, z domieszką gałki muszkatołowej i
szczypty cynamonu oraz sos o delikatnej nucie morza uperfumowany tymiankiem,
białym winem, złamany ostrymi kaparami z wkładką w postaci kawałków tuńczyka.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- gnocchi dyniowe- 250 g
- tuńczyk- 80 g
- czosnek- 2 ząbki
- fileciki anchois- 4 sztuki
- tymianek- 1 gałązka
- kapary- 1 łyżeczka
- czarne oliwki- kilka sztuk
- białe wino- 100 ml
- oliw EV- 50 ml
- woda- 100 ml
- płatki chilli - opcja
- czarny pieprz- do smaku
- natka pietruszki- 1 łyżeczka
ten przepis zdecydowanie wypróbuję w weekend:)
OdpowiedzUsuńDyniowe to zdecydowanie moje ulubione, z tym towarzystwem musi smakować wybornie! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńŚwietny blog!
OdpowiedzUsuńRobiłam gulasz z białą kiełbasą i grzybami z Pań przepisu i wyszedł świetny (ja, jako zwolenniczka ostrego, doprawiłam go jeszcze peperoncino).
Niestety trochę męczące jest przewijanie dużej 'ilości' strony, aby móc dotrzeć do kolejnego przepisu. Czy nie ma możliwości przekierowywania z głównego przepisu/obrazka do całości, żeby strona główna była bardziej czytelna?
Pozdrawiam!
Magda
Magda, niestety na ten moment nie mamy jeszcze rozwiązania.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda