Przedstawiamy Wam przepis na golonkę w piwie, golonkę mięciutką w środku, pokrytą chrupką i aromatyczną skórką. Naprawdę jest to wyborna golonka, wszyscy wielbiciele golonek będą ukontentowani przepisem- gwarancja Tapendy.
Jeśli macie ochotę na golonkę z dużą ilością mięsa musicie wybierać golonki tylne, golonki przednie są o wiele mniejsze, posiadają one sporą kość i mało mięsa, ale wyglądają bardzo zgrabnie, więc na mały apetyt golonki przednie będą w sam raz.
Składniki:
- golonka- 1 kg
- marchew - 2 sztuki
- por- 1 sztuka
- seler- kawałek
- pietruszka- 1 sztuka
- cebula - 1 sztuka
- ziele angielskie- 5 sztuka
- pieprz ziarenka- 5 sztuk
- liście laurowe- 3 sztuki
- czosnek- 3 ząbki
- goździki- 10 sztuk
- tymianek- 3 gałązki
- sól- wg potrzeb
- woda - wg potrzeb
- papryka w proszku ( słodka) - 1 łyżeczka
- pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
- rozmaryn - 1 łyżeczka
- czosnek 2 ząbki
- sól do smaku
- ciemne piwo: 500 ml
- oliwa - 1 łyżka
Mój tata byłby wniebowzięty! :)
OdpowiedzUsuńA mój mąż na rękach by Cię nosił:-)
OdpowiedzUsuńa moja Zosia już Cię kocha ;)
OdpowiedzUsuń