Zapewne większość z Was na samą myśl - zupa z kalmarów, obraca się na pięcie i idzie swoją drogą. Wyobrażacie sobie, że zupa z kalmarów to fantazyjna zagraniczna polewka z kalmarem w postaci tuby pływającej na środku talerza. Miałyśmy takie same wyobrażenie.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- kalmary tuby - 4 sztuki (ok. 600 g)
- czosnek- 3 ząbki
- cebula- 1 sztuka
- pomidory bez skórki- 400 g
- groszek konserwowany- 400 g
- wino - 100 ml
- papryka w płatkach- 1/2 łyżeczki
- natka pietruszki- 1 łyżeczka
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
- oliw EV- 50 ml
- woda - 1,5 litr
Poezja smaku!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa zupa!
OdpowiedzUsuń