piątek, 12 grudnia 2014

Sałatka Coleslaw



Pozytywnym aspektem procesu globalizacji jest to, że na nasze stoły trafiają co rusz nowe zagraniczne potrawy. Tak się szczęśliwie składa, że sałatka coleslaw, z uwagi popularność w Polsce kapusty, bardzo szybko się u nas zadomowiła.

Nie ma określonej receptury na sałatkę coleslaw. Zazwyczaj wykonuje się ją z białej, czasem również czerwonej kapusty. Dodaje się marchew i cebulę. Miłośnicy słodszego smaku dodają kawałki ananasa, z kolei osoby, które sałatkę traktują jako samodzielne danie lubią dodać również gotowane jajko. 



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki:

  • biała kapusta- 1/4 główki
  • marchew- 2 sztuki
  • majonez- 2 łyżki
  • ocet jabłkowy- 2 łyżki
  • cytryna - 2 łyżki
  • cukier- do smaku
  • natka pietruszki- 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • sól i pieprz do smaku

2 komentarze:

  1. Pyszna surówka:-) Kasiu, w składnikach nie ma musztardy, a widzę, że ją dodajesz;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenka, ja nie jestem Talibem. Z musztardą jest okejs :D

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapednda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...