piątek, 30 stycznia 2015

Gnocchi Dyniowe z Tuńczykiem




Zapraszamy na inspirujący przepis na gnocchi dyniowe w aromatycznym sosie z tuńczykiem. Przepis jest niezwykły, składają się na niego domowe gnocchi wykonane z ziemniaków i puree z dyni, z domieszką gałki muszkatołowej i szczypty cynamonu oraz sos o delikatnej nucie morza uperfumowany tymiankiem, białym winem, złamany ostrymi kaparami z wkładką w postaci kawałków tuńczyka.   
 



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ



Składniki:

  • gnocchi dyniowe- 250 g
  • tuńczyk- 80 g
  • czosnek- 2 ząbki
  • fileciki anchois- 4 sztuki
  • tymianek- 1 gałązka
  • kapary- 1 łyżeczka
  • czarne oliwki- kilka sztuk
  • białe wino- 100 ml
  • oliw EV- 50 ml  
  • woda- 100 ml
  • płatki chilli - opcja
  • czarny pieprz- do smaku
  • natka pietruszki- 1 łyżeczka

4 komentarze:

  1. ten przepis zdecydowanie wypróbuję w weekend:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dyniowe to zdecydowanie moje ulubione, z tym towarzystwem musi smakować wybornie! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny blog!
    Robiłam gulasz z białą kiełbasą i grzybami z Pań przepisu i wyszedł świetny (ja, jako zwolenniczka ostrego, doprawiłam go jeszcze peperoncino).

    Niestety trochę męczące jest przewijanie dużej 'ilości' strony, aby móc dotrzeć do kolejnego przepisu. Czy nie ma możliwości przekierowywania z głównego przepisu/obrazka do całości, żeby strona główna była bardziej czytelna?

    Pozdrawiam!
    Magda

    OdpowiedzUsuń
  4. Magda, niestety na ten moment nie mamy jeszcze rozwiązania.

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...