czwartek, 26 lutego 2015

Fasolka po Bretońsku



Proponujemy fasolkę po bretońsku. Nasza wersja fasolki po bretońsku nie będzie różnić się w żaden szczególny sposób od wszystkich innych przepisów. Fasolka po bretońsku to klasyk kuchni polskiej, co oznacza, że danie jest idealne i nie ma uzasadnienia aby dokonywać zmian, skoro wszystkim smakuje przepis w postaci, który ukształtował się przez ostatnie dziesięciolecia. Opowiemy Wam jak przygotowujemy naszą wersję klasycznej fasolki po bretońsku.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ



Składniki:
  • fasola- 1kg
  • kiełbasa- 300 g
  • wędzony boczek- 200g
  • cebula- 3 sztuki
  • olej- wg potrzeb
  • liść laurowe- 5 sztuk
  • ziele angielskie- 4 sztuki
  • pieprz ziarna- 7 sztuk
  • pieprz mielony i sól- do smaku
  • majeranek- 1 łyżka
  • słodka papryka- 1 łyżeczka 
  • koncentrat pomidorowy- 2 łyżki lub do smaku

5 komentarzy:

  1. Mniam pycha. Taka fasolka chodzi za mną od kilku dni :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiedziałam, że o fasolkę po bretońsku chodzi;-) Już zawsze będzie mi się kojarzyła z czasami studenckimi i mieszkaniem w akademiku. Jak każdy "Słoik" przywoziłam na przeżycie we Wrocławiu;-) Narobiłyście mi ochoty:-) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Kasiu narobiłaś mi smaka! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...