wtorek, 17 lutego 2015

Golonka w Piwie



Przedstawiamy Wam przepis na golonkę w piwie, golonkę mięciutką w środku, pokrytą chrupką i aromatyczną skórką. Naprawdę jest to wyborna golonka, wszyscy wielbiciele golonek będą ukontentowani przepisem- gwarancja Tapendy.

Jeśli macie ochotę na golonkę z dużą ilością mięsa musicie wybierać golonki tylne, golonki przednie są o wiele mniejsze, posiadają one sporą kość i mało mięsa, ale wyglądają bardzo zgrabnie, więc na mały apetyt golonki przednie będą w sam raz.
   



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki:

  • golonka- 1 kg
Składniki do gotowania golonki:
  • marchew - 2 sztuki
  • por- 1 sztuka
  • seler- kawałek
  • pietruszka- 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ziele angielskie- 5 sztuka
  • pieprz ziarenka- 5 sztuk
  • liście laurowe- 3 sztuki
  • czosnek- 3 ząbki
  • goździki- 10 sztuk
  • tymianek- 3 gałązki
  • sól- wg potrzeb
  • woda - wg potrzeb
Składniki marynaty:
  • papryka w proszku ( słodka) - 1 łyżeczka
  • pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
  • rozmaryn - 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • ciemne piwo: 500 ml
  • oliwa - 1 łyżka

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...