piątek, 16 marca 2012

Kremowa zupa z Toskanii

Kurczak po myśliwsku jest przykładem dania jednogarnkowego, w którym mieszają się wszystkie zapachy, ostatcznie tworząc harmonijny aromat. W naszym garnku są gałązki rozmarynu, tymianku które wybrzmiewają na bazie pomidorowego sosu z warzywami. Każdy myśliwy doda kapinkę mocnego czerwonego wina, z kolei myśliwy z południa Europy doda zawsze jeszcze kilka sztuk czarnych oliwek.

Danie przygotowuje się w trzech etapach, czyli smażenie mięsa, przygotowanie sosu oraz połączenie całości. Kwestią uznaniową jest to, czy na kuraku pozostawimy skórę. Polujące kobitki podliczą kalorie wszystkich etapów, pójdą na całość i kurczaka obedrą ze skóry. Faceci, Ci po udanych łowach, przeglądają się już tylko w drewnianych lustrach, co z dużym prawdopodobieństwem oznacza, że kuraka oszczędzą, nawet kosztem zapryskania całej kuchni podczas smażenia. 
Przepis przygotowały polujące Myśliwe- Łowczynie. Tra la la ;)



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

5 komentarzy:

  1. zachęcamy do spróbowania. Łatwizna, " trzy składniki na krzyż"
    Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy cieciorka z puszki może być?

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam,

    Czy cieciorka z puszki wchodzi w grę?
    pozdrawiam
    Leo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pewnością cieciorki z puszki nie potrzeba moczyć, jest ona również ugotowana. Tak więc jeśli jej użyć to użyłabym również sosu w którym się konserwuje. Czas gotowania, tyle, co by aromaty ziół przeszły do zupy.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...