Miałam taką fazę, na bazie mody, że kurczaka piekłam w piekarniku używając worka do pieczenia. Wydawało mi się to wygodne, ale w rezultacie nie byłam zadowolona. Kolor nie ten, stopień wypieczenia też nie taki jaki oczekiwałam. W rezultacie wróciłam do korzeni, o czym piszę poniżej, i jestem w końcu zadowolona. Jest kolor, smak, aromat, skórka chrupiąca; wszystko tak jak winno być! Użyte w przepisie przyprawy i dodatki robią cuda. Już po chwili pieczenia „cały dom pachnie” i odlicza się czas do kolacji.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
mniam, mniam wygląda pysznie:)pozdrawiam i miłego weekendu życzę:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy i nawzajem :D
UsuńPozdrawiamy Tapenda
Cudo! Cytryny i tymianek to moje ulubione dodatki do kurczaka, cudownie odświeżają smak mięsa. Kiedy chcemy zaszaleć, Mr. Sandman wsuwa jeszcze pod skórę kurki masło z ziołami...
OdpowiedzUsuńjesteśmy tego samego zdania, że te dodatki są idealne.
UsuńA z masłem, to staramy się nie szaleć zbyt często, choć przyznajemy, że swoje robi :D
Pozdrawiamy Tapenda
Cudownie wyszedł ten kurczak. Jest taki soczysty i pięknie podpieczony. Doskonały pomysł na szybki i fantastyczny obiad!
OdpowiedzUsuńUdanej soboty,
Edith
Myślę, że to kurczę bardzo by mi podpasowało! :) Takie aromatyczne i chrupiące! REWELACYJNE DANIE!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiad. Zjadłabym!
OdpowiedzUsuńKurczak z aromatycznym tymiankiem musi być cudny :)
OdpowiedzUsuńKurczak wygląda rewelacyjnie .Pewnie świetnie smakuje
OdpowiedzUsuńHmmm, czy coś się blogger psuje, że Wasz przepis z maja pojawił się ponownie w dniu dzisiejszym???
OdpowiedzUsuńJeśli tak, to dobrze, bo mi się przypomniało, że miałam go zrobić i z braku czasu o nim zapomniałam, a tak go sobie spiszę i zrobię w poniedziałek :)
Udanego weekendu,
Edith
Ewidentnie, ale nie będziemy go naprawiać:)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Moje smaki,,,mniam;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za inspiracje:) będę tworzyć;]
OdpowiedzUsuń