środa, 6 czerwca 2012

Karkówka z piekarnika


Mięso smakuje podobnie jak z grilla, a plasterki cebuli pod pierzynką majonezowo-ketchupową to poezja… zapraszamyJ



SKŁADNIKI:

karkówka w plastrach
majonez, ketchup
sól i pieprz
cebula
zioła prowansalskie i czosnek granulowany
żółty ser








SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso rozbijamy (nie za mocno), solimy, pieprzymy i smarujemy plastry ketchupem, a następnie dodajemy pozostałe przyprawy. Rozkładamy mięso na blaszce. Użyłyśmy oryginalnej blachy z wyposażenia piekarnika, którą wysmarowałyśmy tłuszczem (można wyłożyć papierem do pieczenia). Następnie na każdym z plastrów układamy krążek cebuli (albo dwa), który smarujemy majonezem i ketchupem. Wstawimy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.40 minut w temp. 180°C (TERMOOBIEG). Na ok. 3 minuty przed wyjęciem z piekarnika posypujemy żółtym serem.
                                                       Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Pyszna taka karkówka! Idealna na najbliższe dni dla każdego kibica :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie powiem, wygląda na prawdę smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mimo, że za karkówką jakoś nie przepadam, to na Waszą bym się z przyjemnością rzuciła, bo wygląda nader smakowicie :)

    Z serdecznymi pozdrowieniami,
    Edith

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam karkówkę, pod każdą postacią:)

    OdpowiedzUsuń
  5. takie mięsko uwielbiam, zwłaszcza na zimno do chleba.....pyszności...

    OdpowiedzUsuń
  6. No już mam pomysł na jutrzejszy obiadek dziękuję za pomysł i pozdrawiam *)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. juz taka jadlam pysznosci pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...