Mięso smakuje podobnie jak z grilla, a plasterki cebuli
pod pierzynką majonezowo-ketchupową to poezja… zapraszamyJ
SKŁADNIKI:
karkówka w plastrach
majonez, ketchup
sól i pieprz
cebula
zioła prowansalskie i czosnek granulowany
żółty ser
majonez, ketchup
sól i pieprz
cebula
zioła prowansalskie i czosnek granulowany
żółty ser
SPOSÓB WYKONANIA:
Mięso rozbijamy (nie za
mocno), solimy, pieprzymy i smarujemy plastry ketchupem, a następnie dodajemy pozostałe
przyprawy. Rozkładamy mięso na blaszce. Użyłyśmy oryginalnej blachy z
wyposażenia piekarnika, którą wysmarowałyśmy tłuszczem (można wyłożyć papierem
do pieczenia). Następnie na każdym z plastrów układamy krążek cebuli (albo dwa), który
smarujemy majonezem i ketchupem. Wstawimy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.40
minut w temp. 180°C (TERMOOBIEG). Na ok. 3 minuty przed
wyjęciem z piekarnika posypujemy żółtym serem.
Smacznego!
Smacznego!
Pyszna taka karkówka! Idealna na najbliższe dni dla każdego kibica :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Nie powiem, wygląda na prawdę smakowicie;)
OdpowiedzUsuńMimo, że za karkówką jakoś nie przepadam, to na Waszą bym się z przyjemnością rzuciła, bo wygląda nader smakowicie :)
OdpowiedzUsuńZ serdecznymi pozdrowieniami,
Edith
Uwielbiam karkówkę, pod każdą postacią:)
OdpowiedzUsuńtakie mięsko uwielbiam, zwłaszcza na zimno do chleba.....pyszności...
OdpowiedzUsuńNo już mam pomysł na jutrzejszy obiadek dziękuję za pomysł i pozdrawiam *)
OdpowiedzUsuńjuz taka jadlam pysznosci pozdrawiam
Usuńwlasnie przygotowuje na dzisiejszy obiad
OdpowiedzUsuń