Najpopularniejsza przystawka na stole- buraczki.
Oto prosty sposób ich przyrządzenia w wersji FIT:
Składniki: *
- ok ½ kg buraków
- sok z połowy cytryny lub do smaku
- chrzan- 1 łyżeczka lub do smaku
- cukier- ½ łyżeczki lub do smaku
- sól i czarny mielony pieprz do smaku
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Bo smak tkwi w prostocie,gdzie ja chrzan znajdę w Hiszpanii,bez szans.
OdpowiedzUsuńo kurcze,chrzanu nie ma ! To faktycznie plany na zrobienie buraczków z chrzanem- nici. Szkoda- odbijesz sobie, kiedy przyjedziesz odwiedzić rodzine w RP :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Lubię :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam:) tradycyjne potrawy są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńi kotelecik.... mniam :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
prosto i smacznie... lubię :)
OdpowiedzUsuńmmm...takie domowe, mamine buraczki:D...mmmniaaaam!!!
OdpowiedzUsuńAleście dały czadu ze zdjęciami! Strasznie mi się podobają! Niestety buraki mniej, bo nie jesteśmy przyjaciółmi, ale gdyby odjąć ten jeden składnik, to na pewno pyszne :-)
OdpowiedzUsuńladylaura in Espagna " chrzan" se llama "rábano picante".Hay `en los supermercados.
OdpowiedzUsuńKocham buraczki i kocham chrzan, jednak u nas w domu od zawsze robi się bez chrzanu.. jesteśmy chyba wyjątkiem! Hehe
OdpowiedzUsuńNa drobniejszych oczkach a pozostałe dodatki tak samo!
I jakoś wolę te babcine bez chrzanu, to chyba w krew wchidzi ;)
Pozdrawiam!