Naaaaaajłatwiejsze ciasto - mieszane łyżka drewnianą i z owocami...mmm...
.... z każdym dniem pyszniejsze.
Polecamy !!!!
SKŁADNIKI:
OWOCE SEZONOWE
u nas rabarbar ;) ;)
CIASTO:
2 jaja
2 jaja
¾ szklanki cukru
1 śmietana 18% (szczecinecka mała lub mały jogurt naturalny)
3 łyżki oliwy
1 cukier waniliowy
1 łyżka proszku do pieczenia
2 szklanki mąki (np. wrocławskiej)
Wszystko wymieszać drewnianą łyżką na jednolita masę i wylać na wyłożoną
papierem do pieczenia blachę (o wymiarach 24x34 cm).
OWOCE (sezonowe):
5-6 sztuk rabarbaru
KRUSZONKA:
½ kostki KASI
1 opakowanie cukru waniliowego
½ szklanki mąki wrocławskiej
1 szklanka mąki krupczatki
¾ szklanki cukru
kruszonka
Pieczemy ok.45 minut w temperaturze 160 stopni (TERMOOBIEG)
Smacznego !!!
Ciasto, ciastem, ale zdjęcia przepiękne:-) Pozdrawiam serdecznie:-)!
OdpowiedzUsuńPięknie na zdjęciach! poproszę!
OdpowiedzUsuńOj kusicie, kusicie, a ja już w nast.tyg. w bikini wskakuję :D
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
A.
Powalacie mnie już nie tylko kuchennie, ale też wizualnie! No i w dodatku proste ciasto, jest duża szansa, że się uda :-)
OdpowiedzUsuńJa dzisiaj zrobiłam takie ciasto w wersji truskawkowej ale z rabarbarem to moje absolutne love :D
OdpowiedzUsuńBardzo sympatyczne to ciacho. Łatwe i szybkie w wykonaniu :))
OdpowiedzUsuńWasze komentarze uskrzydlają nas :D :D
OdpowiedzUsuńDziękujemy i słonecznie pozdrawiamy !!!
Nooo i zapraszamy!!!!
Pyszności lata :) Uwielbiam ciacho z owocami i oczywiście kruszonka też musi być! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Dzięki za przepis :) Właśnie przetestowany w wersji z czereśniami z ogródka, których w tym roku mamy w nadmiarze i z płatkami migdałowymi zamiast kruszanki ( co by za słodko się nie skomponowało ;)
OdpowiedzUsuńDodałam tylko kilka kropel soku z limonki do ciasta.
Pozdrawiam serdecznie :)
EA
fajny przepis, takie gotowanie relaksuje mnie najbardziej:) pięknie się ten rabarbar prezentuje! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWyszło! Okazuje się, że dobry przepis potrafi nawet takie beztalencie kulinarne (jak ja) uratować przed wygłupieniem się w pracy. Moja wersja jest z malinami :-) Zobaczymy czy jutro zasmakuje, ale po wyjęciu z pieca widzę i kosztuję że nie ma zakalca.
OdpowiedzUsuńDzięki!
Pozdrawiam
Ania SK. (ankste2@gmail.com)
Aniu w każdym drzemie talent...Bardzo nas cieszy, że skorzystałaś z "Tapendowego" przepisu:):)Zapraszamy do dalszych prób i życzymy sukcesów!!! Pozdrawiamy serdecznie:):)
Usuńp.s.
...a z tymi malinami...obłęd!!!!:D:D
Ciasto zupełnie nie wyszło. wszystko robiłam jak w przepisie. upadło, śmierdziało i to wszystko. przepis oceniam na 0 !!!
OdpowiedzUsuńAnonimowy może wszystko napisać...no cóż czasem tak jest, że "nie wychodzi"...
UsuńDziwi nas fakt, że śmierdziało...może ciasto po prostu spaliłeś w piekarniku ;):)
też mnie dziwi ocena dotycząc zapachu, w końcu to klasyczne składniki i klasyczna receptura, winno wyjść i pachneć w całej kuchni. Buu ! ???
UsuńPozdrawiam
Kasia
Mnie wyszło niziutkie :( połowa tego ze zdjęcia, choć w smaku bardzo dobre. Następnym razem wezmę mniejszą blaszkę (teraz piekłam w 24x34)
OdpowiedzUsuńPlacek pyszny, łatwy w przygotowaniu. Polecam
OdpowiedzUsuńSuper przepis!!!!!