Deser przygotowałyśmy, podczas piątkowego cyklu „ Kochamy piątki- gotujemy na żywo”
Rozkoszna rzecz- którą robi się błyskawicznie. Warta
wypróbowania- polecamy.
Składniki:
- 4 żółtka
- 2 białka
- 60 gr cukru
- 250 gr mascarpone
- ciasteczka amaretii- kilka sztuk
- espresso, wg potrzeb, ok. 100 ml
- likier amaretto, do smaku, ok 100 ml
- kakao, wg potrzeb ok. 1 łyżka
- olejek migdałowy- 2-3 krole , opcja
- szczypta soli
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
uwielbiam tiramisu, w każdej postaci... a ten deser musi być boski!!!
OdpowiedzUsuńbłogo mi na sam widok:) z rana już mi się chce takiego deseru:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam, zdecydowanie pychota!
OdpowiedzUsuńMoje smaki, ubóstwiam:-)
OdpowiedzUsuńKielich takiego tiramisu + kielich dobrego winka = szczyt szczęścia :-)
OdpowiedzUsuńŻe też nie wpadłam na pomysł, żeby korzystać z rękawa podczas nakładania masy do kieliszków ;) Dzięki temu "nie ufajda" się ścianek i deser wygląda... estetyczniej ;)
OdpowiedzUsuńTiramisu - bomba :)
Ściskam Was cieplutko!
dokładnie, masz rację !
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Tiramisu zawsze! w kazdej wersji, w kazdym kieliszku, szklance, miseczce! uwielbiam!
OdpowiedzUsuńDziękujemy, że do nas wpadliście.
OdpowiedzUsuńMy również deklarujemy nasze uwielbienie do deserów typu tiramisu !
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Pomysł z rękawem super, też na to nie wpadłam, a deser rewelacja :)
OdpowiedzUsuńCudeńko:) tiramisu darzę ogromnym uczuciem. Ostatnio nie mogę ciastek nigdzie dostać, mam pecha dosłownie.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :) Back Taste
Mamy nadzieję, że ten " pech" się niedługo skończy ;)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda