Jak te czasy się zmieniły, oczywiście pozytywnie. Nie od
dawna, zaledwie od paru lat możemy powiedzieć, że w Polsce mamy sezon figowy,
podobnie jak sezon czereśniowy, truskawkowy, czy śliwkowy. Kto by przypuszczał...
Na naszej stronie Tapenda, pierwszy raz publikujemy przepis w skład
którego wchodzą figi. Zastanawiałyśmy się więc, czy figi zapiec z serem, czy
zrobić tartę z figami, strudel z figami, marmeladę figową, a może deser figowy-
lista jest długa, decyzja była trudna, a sezon na figi nie trwa przecież wiecznie.
Jako że, jest to pierwszy wpis traktujący o figach, poszłyśmy na
kompromis- zapoznajmy się z figami, z ich smakiem w niezakłóconej dojrzałej postaci.
Skomponowałyśmy kolację, na którą podałyśmy: sery,
orzechy, winogrona, wędliny, i oczywiście FIGI.
Czy było pysznie ? To raczej retoryczne pytanie.
Składniki ( spółki) *:
- figi
- ser typu camembert
- ser typu gorgonzola
- ser żółty- ulubiony gatunek
- orzechy
- miód
- wybór ulubionych wędlin
- bagietka
* ilość składników wg uznania.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
mniam!
OdpowiedzUsuńWłaściwie taka patera z taaakimi różnościami
OdpowiedzUsuńmogłaby witać mnie rano każdego dnia ;D
Pozdrawiam jesiennie...już;)
Ela
ja mogłabym też tak codziennie, ale rano, raczej nie dałabm rady :D
UsuńPozdrawiam
Kasia
wpadam do Was na taką przekąskę:D trafiłyście w moje kubki smakowe:D
OdpowiedzUsuńCo za połączenie smaków! Kolacja idealna :)
OdpowiedzUsuńAle kolacja...:-) Super, moje smaki:-)
OdpowiedzUsuń