Krucha i aromatyczna szynka sprawia, że kurczak pozostaje delikatny i soczysty.
Zapraszamy !
SKŁADNIKI:
4 filety z piersi kurczaka
8 cienkich plastrów szynki parmeńskiej
Przyprawy: sól, pieprz, czerwona słodka papryka, suszony rozmaryn, suszony czosnek
warzywa (mogą być " Warzywa z patelni")
olej do smażenia mięsa
Każdy kawałek obtaczamy w wymieszanych przyprawach
Tak przygotowane filety smażymy na zloty kolor z obu stron)
Warzywa przygotowujemy według przepisu na opakowaniu lub: na dwóch łyżkach
oliwy podsmażamy je i lekko dusimy. A następnie wykładamy do żaroodpornego naczynia.
Wykładamy i pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie każdy kawałek filetu zawijamy w
dwa plastry szynki
i układamy na przygotowanych warzywach.
Przykrywamy folią i wstawiamy na ok. 20 minut do piekarnika,
temp.180 stopni Celsjusza.
Smacznego !!!
świetne:)
OdpowiedzUsuńBardzo nie lubię tych mrożonych warzyw. Ze świeżymi, przygotowanymi samemu będą znacznie lepsze :)
OdpowiedzUsuńojoj! jak ładnie zmieniłyście nagłówek :]
OdpowiedzUsuńpyszny kurczak!
Takie jedzonko lubie..... I to bardzo! A wy w tych czapkach wygladacie bosko i calkiem juz swiatecznie!
OdpowiedzUsuńMogę się wprowadzić do Waszej kuchni :)?
OdpowiedzUsuńJak pięknie, łopatologicznie pokazana instrukcja:-) Lecę spać, bo zaraz zacznie mi w brzuchu burczeć, poza tym jeszcze Mikołaj do mnie nie przyjdzie, jak mnie w łóżku nie będzie;-)
OdpowiedzUsuń