W konkursie popularności mus z białej czekolady przegrywa z musem czekoladowym, w sensie tym brązowym. Nie trzeba szukać zbyt daleko przykładów, mnie samej na hasło MUS, przychodziły do głowy wszystkie czekolady świata, a dopiero na samym końcu biała czekolada. Od teraz to się zmieni. Proponujemy MUS z białej czekolady, przetestowany, pyszny, fantastyczny, taki " dmuchany", czyli właśnie taki, jaki powinien być mus. Absolutnie zjawiskowy, jego zrobienie to łatwizna, i tylko 3 składniki.
Wracając jeszcze na moment do kwestii czekolady; chyba cały internet wie, że uwielbiam nutellę, czyli nutelkę, i mało czekoladowych rarytasów mnie rusza, do tego stopnia, że kiedy przygotowywałam mus z białej czekolady, nawet mi nie przeszło przez myśl, aby uczknąć choć kosteczkę czekolady.
Przed napełnieniem pucharków, instynkt kazał mi sprawdzić smak masy. Powiem szczerze- czad.
Reszta białej czekolady leży do tej pory w szafce i czeka...., po musie, z kolei, nie ma już dawno śladu.
Zapraszamy na przepis.
Składniki:
- śmietana 30% -320 ml
- biała czekolada- 150 g
- żelatyna w płatkach- 5 g ( 3 płatki)
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
rewelacja ale musi być pyszny taki deser:)
OdpowiedzUsuńNiebo!
OdpowiedzUsuńtakie desery to ja lubię :D
OdpowiedzUsuńMUSzę zrobić koniecznie ten MUS...;) już mam w głowie ciacho z jego udziałem ;)
OdpowiedzUsuńPozdrówki!
Liczę na to, bo u mnie wiesz, jak jest ;)
UsuńPozdrawiam Kasia
Chyba zaraz zjem ekran ! Wygląda tak bajkowo :)
OdpowiedzUsuńAle to musi być pyszne :) i świetne zdjęcia, tak poza tym ;)
OdpowiedzUsuńŁał, wygląda bosko :) I ta konsystencja - wygląda jak chmurka :)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńZachęcamy do wypróbowania przepisu, jest warty " zachodu" !
OdpowiedzUsuńDziękujemy, że do NAs wpadliście :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Było pyszne! Jeszcze raz dziękuję za możliwość degustacji :)
OdpowiedzUsuńPolecamy się na przyszłość ;)
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
a zamiast żelatyny w płatkach ile proszkowanej należałoby użyć ??
OdpowiedzUsuńMiałyśmy już takie pytanie, i powiemy tak: niestety nie jest nam znany przelicznik płatka żelatyny na żelatynę w proszku. Producenci jej nie podają. Możemy pomóc jednak tak: w RP żelatnę w płatkach oferuje marka dr. oetker.
UsuńBardzo wygodny produkt. Z pewnością jeszcze sie u nas pojawi.
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Uwielbiam takie czekoladowe desery i na pewno wypróbuję przepis :). Mus czekoladowy jest jednym z moich ulubionych. Ja natomiast przyrządzam go z karmelowej czekolady wg. przepisu podanego na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/. Polecam szczerze wszystkim wielbicielom czekolady :).
OdpowiedzUsuń