środa, 21 maja 2014

Risotto ze Szparagami



Dziś przepis na risotto, które bazuje na sezonowyych warzywach - szpragach. Ponieważ w przepisie zostało użyte minimum składników, kwestią pierwszorzędną jest niechybiony dobór składników, tak aby wszytko zagrało w sensie dało smakowity efekt. 


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij  TUTAJ




Składniki: *
  • ryż średnioziarnisty - ok. 150 g
  • cebula - 1 mała sztuka
  • wywar warzywny - 1 l
  • zielone szparagi- 8 sztuk
  • masło - 1 łyżka
  • oliwa EV- 2 łyżki
  • białe wino- 125 ml 
  • czarny mielony pieprz do smaku. 
 * ilość składników na 2 osoby

7 komentarzy:

  1. Mniam, doskonale przygotowane!

    OdpowiedzUsuń
  2. gdzie nie spojrzę, risotto ze szparagami:) też będę robić:D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo i to będzie mój obiad w sobotę:-))

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepysznie wygląda to risotto :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tak mi smakują w tym roku zielone szparagi, że obawiam się że podam rodzinie sam ryż....heheheh ;D
    Serdeczności!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje ulubione... robiłam juz kilka razy i jest świetne !!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetne, cieszymy się :D

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...