Dziś przepis na risotto, które bazuje na sezonowyych warzywach - szpragach. Ponieważ w przepisie zostało użyte minimum składników, kwestią pierwszorzędną jest niechybiony dobór składników, tak aby wszytko zagrało w sensie dało smakowity efekt.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- ryż średnioziarnisty - ok. 150 g
- cebula - 1 mała sztuka
- wywar warzywny - 1 l
- zielone szparagi- 8 sztuk
- masło - 1 łyżka
- oliwa EV- 2 łyżki
- białe wino- 125 ml
- czarny mielony pieprz do smaku.
* ilość składników na 2 osoby
Mniam, doskonale przygotowane!
OdpowiedzUsuńgdzie nie spojrzę, risotto ze szparagami:) też będę robić:D:D:D
OdpowiedzUsuńOoo i to będzie mój obiad w sobotę:-))
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda to risotto :)
OdpowiedzUsuńTak mi smakują w tym roku zielone szparagi, że obawiam się że podam rodzinie sam ryż....heheheh ;D
OdpowiedzUsuńSerdeczności!!!
Moje ulubione... robiłam juz kilka razy i jest świetne !!
OdpowiedzUsuńświetne, cieszymy się :D
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda