Makaron z Grzybami i Białą Kiełbasą
Makaron, grzyby i biała kiełbasa to składniki same w sobie wyśmienite, a zatem nie jest niespodzianką, że takie tercety bardzo dobrze się komponują i wyśmienicie smakują. Co więcej zostały użyte grzyby leśne, a dokładnie borowiki, a zatem najprawdopodobniej proponujemy wersję przepisu najsmaczniejszą z możliwych, ale to zawsze tylko kwestia gustu. W przepisie można użyć innych dostępnych lub ulubionych gatunków grzybów leśnych.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki:
- makaron rurki- 160 g
- grzyby- 4 sztuki
- szalotka- 1 sztuka
- surowa biała kiełbasa- 120 g
- śmietana 12 %- 150 ml
- woda- 100 ml( od gotowania makaronu)
- oliwa EV- 5 łyżek
- natka pietruszki- 1 łyżeczka
- Sól i czarny mielony pieprz do smaku
Wiem, że to dobre połączenie, sprawdzałam, pycha!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis. Skorzystam.
OdpowiedzUsuńDanie w sam raz dla mnie! Pycha :)
OdpowiedzUsuńPropozycja godna powtórzenia za autorem:-))
OdpowiedzUsuń