środa, 1 października 2014

Makaron z Grzybami i Białą Kiełbasą



Makaron, grzyby i biała kiełbasa to składniki same w sobie wyśmienite, a zatem nie jest niespodzianką, że takie tercety bardzo dobrze się komponują i wyśmienicie smakują. Co więcej zostały użyte grzyby leśne, a dokładnie borowiki, a zatem najprawdopodobniej proponujemy wersję przepisu najsmaczniejszą z możliwych, ale to zawsze tylko kwestia gustu. W przepisie można użyć innych dostępnych lub ulubionych gatunków grzybów leśnych.  


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ


Składniki:
  • makaron rurki- 160 g 
  • grzyby- 4 sztuki
  • szalotka- 1 sztuka
  • surowa biała kiełbasa- 120 g
  • śmietana 12 %- 150 ml
  • woda- 100 ml( od gotowania makaronu)
  • oliwa EV- 5 łyżek
  • natka pietruszki- 1 łyżeczka
  • Sól i czarny mielony pieprz do smaku

4 komentarze:

  1. Wiem, że to dobre połączenie, sprawdzałam, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Danie w sam raz dla mnie! Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Propozycja godna powtórzenia za autorem:-))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...