wtorek, 9 grudnia 2014

Spaghetti Carbonara z Tuńczykiem



Najpopularniejeszą wersją spaghetti carbonara jest ta wykonywana z boczkiem. Wielbiciele slow food z pewnością jednak pochylą się nad przepyszną Spaghetti Carbonara w wersji z tuńczykiem.

W ogólności koncepcja obu dań jest podobna, czyli wykonuje się je na bazie przesmażonej cebuli, niektórzy lubią dodać czosenk, przesmażonej wkładki, makaronu oraz clou przepisu czyli rozbełatanego jajka. Zazwyczaj do przygotowania Carbonary wykorzystuje się spaghetti. Przyjrzyjmy się jednak szczegółom, bo w nich tkwi przysłowiowy diabeł. 
Przepisy, wykonane krok po kroku, zostały przeniesione na nową stronę.  Kliknij TUTAJ, aby przejść do całego przepisu.

Składniki: *
  • spaghetti - 140 g
  • żółtka- 3 sztuki
  • tuńczyk- 140 g
  • cebula- 1 sztuka
  • oliwa- 10 łyżek
  • sól i pieprz- do smaku
  • woda- 100 ml
  • pietruszka- 1 łyżeczka
* ilość na 2 osoby

3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...