czwartek, 12 lutego 2015

Zupa z Kalmarów z groszkiem




Zapewne większość z Was na samą myśl - zupa z kalmarów, obraca się na pięcie i idzie swoją drogą. Wyobrażacie sobie, że zupa z kalmarów to fantazyjna zagraniczna polewka z kalmarem w postaci tuby pływającej na środku talerza. Miałyśmy takie same wyobrażenie.  


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ




Składniki: *

  • kalmary tuby - 4 sztuki (ok. 600 g)
  • czosnek- 3 ząbki
  • cebula- 1 sztuka
  • pomidory bez skórki- 400 g
  • groszek konserwowany- 400 g
  • wino - 100 ml
  • papryka w płatkach- 1/2 łyżeczki
  • natka pietruszki- 1 łyżeczka
  • sól i czarny mielony pieprz do smaku
  • oliw EV- 50 ml
  • woda - 1,5 litr

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...