Makaron z czerwoną fasolą to klasyczne połączenie w Polsce jednak
mało rozpowszechnione. Mamy nadzieję, że przyczynimy się choć trochę do popularyzacji
tego dania. U nas ten przepis jest na tyle lubiany, że po komunikacie „dziś na
kolację makaron z fasolą” wszystkim zapalają się oczy ze szczęścia.
Przepisów na makaron z fasolą jest bardzo dużo, najbardziej
aromatyczne wersje sosów przygotowywane są naprawdę z wielką pieczołowitością, bardzo często sos gotowany jest przez wiele godzin, coś jak fasolka po bretońsku, z dodatkiem aromatyzowanej ziołami słoniny ze skórą. Wyobraźcie sobie ten aromat ?
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki: *
- czerwona fasola konserwowana- 400 g
- pomidory bez skórki- 400 g
- cebula- 1 sztuka
- czosnek- 2 ząbki
- makaron - 160 g
- oliwa- 10 łyżek
- sól i pieprz- do smaku
- woda- 150 ml
- parmezan- wg gustu
Świetny makaron :) Bardzo ciekawy sos!
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie. Podoba mi się :-)
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na takie połączenie, a wszystko lubię:-) A Wy piszecie, że to klasyczne połączenie w Polsce;-) Fasolę raczej łączę z mięsem jeszcze;-) Pozdrawiam serdecznie i świątecznie jakby Was już nie było:-):-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam makarony,chętnie wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńNigdy takiego nie jadłam... Ale że wszelkie makaronowe wariacje uwielbiam, wypróbuję ten przepis z pewnością :)
OdpowiedzUsuńRobiłam :) bardzo smaczne. Dziś będę robić po raz kolejny.
OdpowiedzUsuńDziękujemy, za podzielenie się opinią.
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Wspaniały przepis. Muszę koniecznie zrobić. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńUgotuję jeszcze dziś!
OdpowiedzUsuń