czwartek, 2 kwietnia 2015

Makaron z Czerwoną Fasolą w Sosie Pomidorowym



Makaron z czerwoną fasolą to klasyczne połączenie w Polsce jednak mało rozpowszechnione. Mamy nadzieję, że przyczynimy się choć trochę do popularyzacji tego dania. U nas ten przepis jest na tyle lubiany, że po komunikacie „dziś na kolację makaron z fasolą” wszystkim zapalają się oczy ze szczęścia.  
Przepisów na makaron z fasolą jest bardzo dużo, najbardziej aromatyczne wersje sosów przygotowywane są naprawdę z wielką pieczołowitością, bardzo często sos gotowany jest przez wiele godzin, coś jak fasolka po bretońsku, z dodatkiem aromatyzowanej ziołami słoniny ze skórą. Wyobraźcie sobie ten aromat ?



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ

Składniki: *
  • czerwona fasola konserwowana- 400 g
  • pomidory bez skórki- 400 g
  • cebula- 1 sztuka
  • czosnek- 2 ząbki 
  • makaron - 160 g
  • oliwa- 10 łyżek
  • sól i pieprz- do smaku 
  • woda- 150 ml
  • parmezan- wg gustu
* ilość: 2 porcje

8 komentarzy:

  1. Świetny makaron :) Bardzo ciekawy sos!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne danie. Podoba mi się :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wpadłabym na takie połączenie, a wszystko lubię:-) A Wy piszecie, że to klasyczne połączenie w Polsce;-) Fasolę raczej łączę z mięsem jeszcze;-) Pozdrawiam serdecznie i świątecznie jakby Was już nie było:-):-)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam makarony,chętnie wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy takiego nie jadłam... Ale że wszelkie makaronowe wariacje uwielbiam, wypróbuję ten przepis z pewnością :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Robiłam :) bardzo smaczne. Dziś będę robić po raz kolejny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy, za podzielenie się opinią.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  7. Wspaniały przepis. Muszę koniecznie zrobić. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...