Ser Caciocavallo jest bardzo dobrze już rozpoznawalnym na naszym rynku włoskim serem podpuszczkowym. Ser w całości ma postać kuli w połowie przewiązanej zazwyczaj czerownym sznureczkiem. Sznureczek dzieli kulę na dwie mniejsze części, sznureczek służy też do przywiązania sera do drążka w czasie dojrzewania sera.
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę
Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij TUTAJ
Składniki
- caciocavallo- plater o grubości ok. 1,5 cm
- pomidory koktajlowe- garść
- krem octu balsamicznego- do smaku
Pyszne. Lubię takie dania :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńJa dla każdego grillowanego sera jestem na TAK! Pycha!
OdpowiedzUsuńFantastyczne i apetyczne zdjęcia:-) Jak znajdę u nas ten ser, to będę próbować go tak zrobić:-) Do tej pory grillowałam tylko oscypka;-)
OdpowiedzUsuńSer z tymi paseczkami wygląda przecudnie. Jeszcze go u siebie nie spotkałam, ale muszę go bacznie wypatrywać. Miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiego sera. Z grilla wygląda bardzo kusząco :)
OdpowiedzUsuń