Soczysty, pełen aromatów, pyszny łosoś smacznie się skomponował z marynowaną czerwoną cebulą i ugotowanymi szparagami.
Polecamy to pyszne danie i zapraszamy!!!
SKŁADNIKI:
przepis dla 4 osób
4 kawałki łososia
2 płaty ciasta francuskiego
czerwona cebula
ugotowane zielone szparagi
ser mozzarella
sok z pół cytryny
1 łyżeczka cukru
sól morska, czarny i kolorowy pieprz
oraz koperek.
Każdy kawałek łososia solimy i posypujemy pieprzem, a następnie
kroimy czerwoną cebulę w cieniutkie plasterki,
Z połówki cytryny wyciskamy sok i
dodajemy łyżeczkę cukru. Całość mieszamy,
a następnie wkładamy krążki cebuli.
Zostawiamy chwilę w tej marynacie.
Kawałki łososia posypujemy morską solą, pieprzem
czarnym i kolorowym.
Na kawałku ciasta francuskiego układamy przyprawionego
łososia, na którym układamy marynowane krążki cebuli,
potem kilka ugotowanych szparag
oraz kilka kuleczek mozzarelli.
Całość dobrze zawijamy w ciasto francuskie.
Dobrze je sklejając.
Paczuszki nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego
(180 stopni) piekarnika na ok. 40 minut.
Podajemy gorące ozdobione gałązkami świeżego koperku.
Smacznego!!!
Bardzo inspirujący przepis. Postaram sie wykonać za tydzień, jak zakupie składniki. Dziękuje!
OdpowiedzUsuńWspaniała propozycja. Już mi smakuje. Pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńSuper podany łosoś :)
OdpowiedzUsuń