środa, 28 grudnia 2011

Prawdziwe Limoncello







Mahomet miał przyjść do góry, nie przyszedł, wiec góra przyszła do Mahometa, czyli o dobrym LIMONCELLO w Polsce.
Pierwsze Limoncello, które zrobiłam, to był cytrynowy sikacz, który był wynikiem mojego nieustannego próbowania i dolewania syropu cukrowego. Powiem tak, różnica pomiędzy tamtym Limoncello, a tym co robię obecnie jest taka, że wtedy miałam dobry humor przed rozlaniem Limoncello do butelek, dziś mam dobry humor, po opróżnieniu kieliszka ;)





Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ




 

4 komentarze:

  1. Slicznie wyglada Wasze Limoncello ! Zdjecie zacheca do wypicia kieliszeczka ;) Ja co roku robie Limoncello no bo co mam zrobic z tymi torbami cytryn ? :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. czy odstawiony na 14 dni słoik ma być zamknięty czy otwarty?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Słoik musi być zamknięty, to zapobiegnie wyparowaniu alkoholu.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapenda

      Usuń
  3. Cześć!

    Przyznam, że bardzo chętnie przeczytałbym u Ciebie na temat kawy. Dla tych, którzy jużteraz chcieliby się na jej temat trochę dowiedzieć, polecam kliknij tutaj aby poczytać o jej uprawie oraz gatunkach. Swoją drogą, polecam zajrzeć również do ich kawiarni.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...