niedziela, 11 marca 2012

Kurczak po Myśliwsku

Kurczak po myśliwsku jest przykładem dania jednogarnkowego, w którym mieszają się wszystkie zapachy, ostatcznie tworząc harmonijny aromat. W naszym garnku są gałązki rozmarynu, tymianku które wybrzmiewają na bazie pomidorowego sosu z warzywami. Każdy myśliwy doda kapinkę mocnego czerwonego wina, z kolei myśliwy z południa Europy doda zawsze jeszcze kilka sztuk czarnych oliwek.

Danie przygotowuje się w trzech etapach, czyli smażenie mięsa, przygotowanie sosu oraz połączenie całości. Kwestią uznaniową jest to, czy na kuraku pozostawimy skórę. Polujące kobitki podliczą kalorie wszystkich etapów, pójdą na całość i kurczaka obedrą ze skóry. Faceci, Ci po udanych łowach, przeglądają się już tylko w drewnianych lustrach, co z dużym prawdopodobieństwem oznacza, że kuraka oszczędzą, nawet kosztem zapryskania całej kuchni podczas smażenia. 
Przepis przygotowały polujące Myśliwe- Łowczynie. Tra la la ;)



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

1 komentarz:

  1. Smacznie :)
    zachęcam do dodania do akcji!
    http://www.durszlak.pl/akcje-kulinarne/co-z-tym-kurczakiem

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...