wtorek, 10 kwietnia 2012

Kalmary z Sorrento



Jak u Was przyrządza się kalmary-  dopytuje się co jakiś czas Franco. Ja z tą sama częstotliwością odpowiadam – to nie nasza specjalność. Ale w sklepach kalmary są- drąży Franco. Faktycznie, zatem wszyscy wiedzą, a ja nie wiem. Wiec ja ci je przyrządzę i poszedł do kuchni……. 

Dziś danie z cyklu, jak z czegoś prostego wychodzi coś pozwijanego i pysznego- takie są kalmary ! 




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

3 komentarze:

  1. Wyglądają obłędnie! :)
    Nigdy nie umiałam przyrządzać kalmarów a uwielbiam je. Nawet nie wiem gdzie je można kupić :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepiękne zdjęcia robisz, wyjątkowo smakowite. A przepis warty wypróbowania, zwłaszcza, że uwielbiam kalamary!

    OdpowiedzUsuń
  3. @Madzialena, kalamary ostatnio trochę " wywiało". Zawsze mozna bylo dostac w makro. Teraz tylko krążki kalamarów. Cale szęście są jeszcze w Real. Tak jak pisalam w poscie- w RP osiągalne tylko mrożone.

    @Marta ten przepis warto wypróbować, Jak tylko bedzie trochę cieplej na pewno zrobimy kalamary na grillu. Zapraszamy

    Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...