Kalmary z Sorrento 
Jak u Was przyrządza się kalmary-  dopytuje się co jakiś czas Franco. Ja z tą
sama częstotliwością odpowiadam – to nie nasza specjalność. Ale w sklepach kalmary są-
drąży Franco. Faktycznie, zatem wszyscy wiedzą, a ja nie wiem. Wiec ja ci je przyrządzę i
poszedł do kuchni……. 
Dziś danie z cyklu, jak z czegoś prostego wychodzi coś pozwijanego i pysznego- takie są kalmary ! 
 
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
  TUTAJ 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wyglądają obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie umiałam przyrządzać kalmarów a uwielbiam je. Nawet nie wiem gdzie je można kupić :(
Przepiękne zdjęcia robisz, wyjątkowo smakowite. A przepis warty wypróbowania, zwłaszcza, że uwielbiam kalamary!
OdpowiedzUsuń@Madzialena, kalamary ostatnio trochę " wywiało". Zawsze mozna bylo dostac w makro. Teraz tylko krążki kalamarów. Cale szęście są jeszcze w Real. Tak jak pisalam w poscie- w RP osiągalne tylko mrożone.
OdpowiedzUsuń@Marta ten przepis warto wypróbować, Jak tylko bedzie trochę cieplej na pewno zrobimy kalamary na grillu. Zapraszamy
Pozdrawiamy Tapenda