niedziela, 22 kwietnia 2012

Tiramisu Semifreddo


Jest jeden powód dla którego polecam ten przepis- jest pyszny. Użyłam rumu, ale polecam również amaretto. Jak wszystkie semifreddo, czyli desery lodowe, przechowuje się w zamrażalniku, co daje możliwość zrobienia „ na zapas”. Jedyna mała niedogodność, to ta, że po wyjęciu z zamrażarki i po odkrojeniu porcji dla SIEBIE trzeba poczekać kilka minut, aby deser stał się kremowo- puszysty. 

Czekając na Tiramsu, w tym przypadku, na ten właściwy moment- minuty stają się wiecznością !


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

15 komentarzy:

  1. prezentuje się świetnie ;]
    podoba mi się. oj, i to jak!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zgadzam się z Karmel-itką, wygląda super :)
    A że jestem fanką mascarpone i mrożonych deserów
    to przepis zapisuje do wykonania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też już zapisałam przepis i latem na pewno wypróbuję. Cudowny deser!

      Usuń
  3. Ale fajna propozycja na tirami su :) Podoba mi się , a że mrożone ... trzeba wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniale wyglada! Zapisuje do rychlego przetestowania - cos mi sie zdaje, ze to bedzie hit :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie podane, jak taka terrina-tiramisu! Ten deser lubię zawsze i wszędzie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda zjawiskowo :) Wstyd, ale ja jeszcze nigdy nie robiłam tiramisu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniały pomysł na takie "ciacho", idealne do podania gościom :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspaniałe ciacho i jak pięknie podane :) Jak pięknie u Was muzyczka gra,ja też tak chcę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muzyka, rzecz do nabycia:)
      http://www.mixpod.com/
      zrób swoja playlistę, wg instrukcji softu, wklej link do szablonu bloga, też wg instrukcji softu i gotowe:)
      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  9. Dziękujemy za wszsytkie komentarze i zachęcamy do testowania deseru. Pozdrawiamy Tapedna

    OdpowiedzUsuń
  10. Kapitalna odmiana :) zapisuję , bede robic!!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie robie deserów, ale na taki się skuszę :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...