Jest jeden powód dla którego polecam ten przepis- jest pyszny. Użyłam rumu, ale polecam również amaretto. Jak wszystkie semifreddo, czyli desery lodowe, przechowuje się w zamrażalniku, co daje możliwość zrobienia „ na zapas”. Jedyna mała niedogodność, to ta, że po wyjęciu z zamrażarki i po odkrojeniu porcji dla SIEBIE trzeba poczekać kilka minut, aby deser stał się kremowo- puszysty.
Czekając na Tiramsu, w tym przypadku, na ten właściwy moment- minuty stają się
wiecznością !
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
prezentuje się świetnie ;]
OdpowiedzUsuńpodoba mi się. oj, i to jak!
Zgadzam się z Karmel-itką, wygląda super :)
OdpowiedzUsuńA że jestem fanką mascarpone i mrożonych deserów
to przepis zapisuje do wykonania :)
Ja też już zapisałam przepis i latem na pewno wypróbuję. Cudowny deser!
UsuńAle fajna propozycja na tirami su :) Podoba mi się , a że mrożone ... trzeba wypróbować:)
OdpowiedzUsuńWspaniale wyglada! Zapisuje do rychlego przetestowania - cos mi sie zdaje, ze to bedzie hit :)
OdpowiedzUsuńPięknie podane, jak taka terrina-tiramisu! Ten deser lubię zawsze i wszędzie :)
OdpowiedzUsuńWygląda zjawiskowo :) Wstyd, ale ja jeszcze nigdy nie robiłam tiramisu :)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na takie "ciacho", idealne do podania gościom :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciacho i jak pięknie podane :) Jak pięknie u Was muzyczka gra,ja też tak chcę:)
OdpowiedzUsuńMuzyka, rzecz do nabycia:)
Usuńhttp://www.mixpod.com/
zrób swoja playlistę, wg instrukcji softu, wklej link do szablonu bloga, też wg instrukcji softu i gotowe:)
Pozdrawiamy Tapenda
Dziękujemy za wszsytkie komentarze i zachęcamy do testowania deseru. Pozdrawiamy Tapedna
OdpowiedzUsuńBardzo pięknie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńKapitalna odmiana :) zapisuję , bede robic!!
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda:)
OdpowiedzUsuńNie robie deserów, ale na taki się skuszę :-)
OdpowiedzUsuń