wtorek, 8 maja 2012

Krem Pasticcera


Wyodrębniłam ten przepis, gdyż krem pasticcera to klasyk cukiernictwa. 
Pączki, broszki, biszkopty, tarty……niezastąpiony. Deser "Zuppa Ingese" bez niego nie istnieje.




Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ



11 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie, aż ślinka mi leci, bo ostatnio zasmakowałam w takich domowych budyniach.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam.

    ps. po polsku to będzie krem cukierniczy :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marghe, masz całkowitą rację, jednak stoję na stanowisku, że nie ma sensu " tłumaczyć" rzeczy, które w świdomości Polaków już funkcjonują pod oryginalnymi nazwami.

      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  3. Uwielbiam, cały garnuszek zjadam na raz! Sto razy lepszy niż budynie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jesteśmy tego samego zdania !!!!!!

      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  4. O tak, do brioche doskonaly...

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękujemy za konstruktywne komentarze.
    pozdrawiamy Tapedna

    OdpowiedzUsuń
  6. A z mojej strony takie pytanko - czy kremem tym można spokojnie nadziewać drożdżowe ciasto jeszcze przed pieczeniem? Czy jedynie tuż po, szprycką...?

    Mam w planach wypiek drożdżówek i właśnie poszukuję jakiegoś smakowitego nadzienia (ale takiego właśnie, które można zapiekać) ;]

    Pozdrawiam!
    N.

    OdpowiedzUsuń
  7. To jest kremik dla gotowych ciast, deserów i ciastek

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...