sobota, 19 maja 2012

Moskaliki


Moskaliki- szprotki bałtyckie, czyli maleńkie i delikatne rybeczki. Wypróbowałam gotowe, przyrządzone w zalewie estragonowej. Wybór żaden; świeżych niestety nie ma w  sprzedaży. 
Niemniej  jednak polecam ten produkt, na malutką przystaweczkę przed daniem głównym.



Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

16 komentarzy:

  1. Z śledzików przyjmę wszystko co zostanie podsunięte mi pod nos :) Twoje są bardzo zachęcające i wyglądają bardzo smacznie mniam...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my też tak mamy. Wszystkie śledzie nasze są-te które wpadną nam w rece.
      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  2. zajrzałam, bo zaciekawiło mnie cóż to jest te moskaliki:)
    nie miałam okazji próbować.....świetne są:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wpadaj częściej zapraszamy do naszej kuchni.
      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  3. Chyba wiem, kto Cię zainspirował do tego przepisu ;)
    Ciekawi mnie, jak smakują te rybki w zalewie estragonowej. Lubię w niej śledzie, ale u nas takowych nie ma niestety.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 100% masz rację ;), że to twoja zasługa!
      Tyle sie napatrzyłam na twoje rybki, że postanowiłam, pokombinować z naszymi polskimi. Bedę próbowac dalej :D

      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  4. Uwielbiam takie jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a wiec pozostaje mii tylko powiedzieć: wpadaj cześciej :D

      Pozdrawiamy Tapedna

      Usuń
  5. Cudowne! Wspaniale, że zostały przypomniane, i to jak pięknie!
    Pyszności!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbialam marynowane:-) Ale mi wspomnien narobilas. Moi rodzice przez pewien czas prowadzili, dawno temu sklep rybny. Jak sobie przypomne ile sie najadlam moskalikow, porzadnych sledzi solonych, swiezo wedzonych ryb itp.Mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to teraz już wiemy, dlaczego u ciebie tyle smakowitych rybnych insiracji. Będziemy wpadać na uczty!

      Pozdrawiamy Tapenda

      Usuń
  7. Takowych maleństw to ja jeszcze nie jadłam, ale wygladają pysznie ....a ja lubię takie rybki:) pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamy nadzieję, że cię skusiłyśmy do spróbowania:P

      Pozdrawiamy Tapedna

      Usuń
  8. Wszsytkim dziękujemy za sympatyczne komentarze i zapraszamy do nas na nowe dania

    Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  9. A te nowe moskaliki z SEKO próbowałaś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, nie miałam okazji.

      Pozdrawiamy serdecznie
      Tapedna

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...