sobota, 14 lipca 2012

Złote ziemniaki z fasolką szparagową - dla Niego i dla Niej…



Przepis pochodzi z Jego okolic, ale jest tak swojski, że to aż niemożliwe, że nie jest NASZ. Każdego roku, kiedy fasolka szparagowa dochodzi do słusznej ceny, idziemy na zakupy i zaczyna się celebracja. Ja przygotowuje fasolkę, on odpowiedzialny jest za ziemniaki. Na koniec dyskusja dotycząca metody pozyskiwania „złota”, o czym poniżej. Tradycja każdego każe pić swoje trunki. ON ponad wszystko czerwone wino, co powoduje, że kolacja staje się „och- ach”, ja wolę……….i tu jest dramat: nie potrafię się zdecydować, czy po naszemu- z kwaśnym mlekiem, czy „och- ach” z winem. Problem rozwiązuję bardzo pragmatycznie; mam 2 szklaneczki do kolacji, kwaśne mleko i wino, z czego ON się każdego roku śmieje. Pazerność kobieca, czy co ? J Nie, fasolka jest raz w roku !!  


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie obiady! Czasami do szczęścia nie potrzeba wiele więcej :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój Połówek zapewne popijałby maślanką lub kefirem;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszyscy u mnie chętnie by coś takiego zjedli:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. danie dla mnie doskonałe :) i wybieram kwaśne mleko, zdecydowanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. cieszymy się, że przepis przypadł Wam do gustu!

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...