Melony i arbuzy najlepiej
smakują latem- soczyste i słodkie. Polecamy boskie połączenie melona oraz szynki długodojrzewającej na przykład Szynki Parmeńskiej.
W kwestii szynki. Niestety nie możemy z czystym sumieniem, dla tego dania, polecić szynki krojonej i hermetycznie pakowanej dostępnej w popularnych sieciach handlowych. W przypadku dań składających się z minimalnej ilości składników, a to akurat należy do takiej kategorii, jakość składników jest kwestia pierwszorzędną. Zatem rozglądajcie się za sklepami które oferują szynkę krojoną na miejscu. "Wykłócajcie się" o przezroczyte plasterki szynki, nie dlatego, że koszt szynki parmeńskiej to zawsze cena w okolicach 100 pln za kilogram (co oczywiście jest bardzo ważne), ale przede wszytkim dlatego, że przezroczysty plasterek szynki harmonizuje z delikatnym i soczystym owocem melona. Satysfakcja gwarancja- dla smaku i urody. Gwarancja Tapendy !
Zapraszamy na przepis:
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Pyszne połączenie smaków;)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie. U mnie z dodatkiem sosu miodowo - musztardowego :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńnie próbowalam takiej wersji. A jaki to jest przepis na ten sos?
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Klasyka, klasyka... jak ja kocham klasykę!
OdpowiedzUsuńTrafiłyście w mój gust (nie po raz pierwszy zresztą). Mam w domu szynkę szwarcwaldzką, dokupię melona i mam kolację na dziś:)
Miłego dnia,
E.
Edith, szynka szwarcwaldzka niekoniecznie się sprawdzi, bo jest wędzona.W naszych ulubinych skalpach na L i B jest szynka parmeńska, niestety juz krojona, oraz jamon serrano ( też juz krojone) Ale za to w delikatesach pior i Pawel, alma znajdziesz parmańską w całości do pokrojenia !!! :DD
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
takie proste a jakie smaczne! To lubię - prosto i na temat:)
OdpowiedzUsuń