W latach 90-tych nasze drogi z Alain często się krzyżowały. Niesamowity organizator, który był w stanie " skleić" międzynarodowe , z tego czasu, środowisko Poznania. Alain jest „winny”, że w Polsce mamy
Nutelkę, a ja, jak i wielu innych wpadaliśmy w „nutelkowy nałóg”. Alain pamiętam również z jego zwyczaju jedzenia sałatek, jak to Francuz. Siadał w restauracji z plikiem gazet, popijał wodę i czekał na swoją sałatkę. Nie było jej w menu, wiec robiono ją na zamówienie. Nie rozumiem, dlaczego mając nieograniczony
dostęp do nutelki, zajadał się tą sałatką. Pewnie chciał pozostać szczupły J
W każdym razie składniki jego ulubionej sałatki, w odróżnieniu od receptury Nutelki są
mi znane:
Składniki:
- garść
rukoli
- 2-3 kapelusze pieczarek
- płatki
parmezanu
- pomidorki
koktajlowe – opcja
Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl
Aby przejść do całego przepisu. Kliknij
TUTAJ
Już całe wieki nie jadłam sałatki z pieczarkami. Najwyższy czas to zmienić i skorzystać z Waszego przepisu :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam,
Edith
P.S. Piękne zdjęcia!
Sałatka naprawdę idealna! Choć ja wolę duszone pieczareczki zamarynowane wcześniej w balsamico.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
Rozkosz dla podniebienia!
OdpowiedzUsuńwygląda całkiem wykwintnie ;]
OdpowiedzUsuńza to lubię lato - sezon na sałatki!
Pięknie i smakowicie tu u Was ;) A na taką sałatke z surowymi pieczarkami już od dawna miałam ochotę! Dzięki za przepis! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Nigdy nie jadłam sałatki z surowymi pieczarkami... będę musiała spróbować
OdpowiedzUsuńPani Jadwigo, pieczarki oraz prawdziki moża jeść na surowo, oczywiście w rozsądnych ilościach.
UsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda