środa, 15 sierpnia 2012

Mule Klasycznie- 2 dania



W handlu dostępne są mule, przeważnie z Morza Północnego. Czasem dostawa jest bardzo udana, i we wszystkich muszelkach znajdują się takie „mule tłuściochy”, że aż miło.
Jestem ciekawa, czy jest ktoś, kto spróbował już muli stwierdził, że mu nie smakowały?
Mając wybór, kupujemy mule pakowane w siatkę. Zdarzyło nam się chyba ze 2 razy, że te pakowane w plastikowe hermetyczne opakowania, okazywały się zepsute. Oczywiście to nie reguła.    
Mule przygotowujemy w sposób bardzo prosty, a rezultat jest wyśmienity. Spotkałam się z sugestiami, aby dodawać do sosu śmietanę. Dlaczego nie, ale moim zdaniem jest ona całkowicie zbędna i podnosi tylko kaloryczność potrawy.


Ten przepis został przeniesiony na nową stronę Tapenda.pl Aby przejść do całego przepisu. Kliknij   TUTAJ

10 komentarzy:

  1. Pyszne propozycje. Uwielbiam mule! Zakochalam sie w nich od pierwszego sprobowania. Niestety nie robilam ich jeszcze w domu. Zawsze chodzimy na mule do ulubionej knajpki :))

    Pozdrowienia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Majka, jak widać, zrobienie muli w domu, to bułka z masłem, ale wyjście do knajpki, to fajna sprawa :D

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  2. Oj, lubie. Najbardziej przyrzadzone w najprostszy sposob, duszone z winem, a do tego chrupiacy chleb...

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale wyglądają smacznie:-) Nie zabierałam się jeszcze za mule, do tej pory tylko jadłam:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko do nadrobienia :)

      Pozdrawiamy serdecznie

      Tapenda

      Usuń
  4. To ja będę wyjątkiem od normy, bo mi mule do gustu nie przypadły. Zjadłam, ale szału nie było, ale mój brat na ich widok dostaje ślinotoku :D więc mu podrzucę linka z przepisem.
    Miłego dnia! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam!!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam, zarówno klasyczne z winem, jak i gotowane na cydrze, palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dziękujemy wszystkim za wizytę na naszym blogu i komentarze :)

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  8. Skorzystałam z przepisu, mule wyszły świetne. Dziękuję! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...